ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μωρό που γλίτωσε από τον Ντάνιελ πήρε το όνομα της φονικής κακοκαιρίας!

Στην πολύπαθη Καρδίτσα έναν χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ντάνιελ» ο ΑΝΤ1 μίλησε με τους κατοίκους του Βλοχού και μας συστήνει τον Δανιήλ, το μωρό που γλίτωσε από τις φονικές πλημμύρες και πήρε το όνομα της κακοκαιρίας.

Το μωρό αυτό είναι ο Δανιήλ.  Όταν ο Daniel  πλημμύρισε τα πάντα ήταν μόλις 35 ημερών… Αυτό το μωρό για το Βλοχό είναι σύμβολο ελπίδας, αισιοδοξίας, θύμησης, σύμβολο απαίτησης για μία καλύτερη ζωή.

«Αποφασίσουμε να βγάλουμε το μωρό έτσι γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας γιατί τον φώναζαν τα παιδιά Daniel είναι πολύ σημαντικό επειδή γλιτώσαμε να έχουμε λίγη αισιοδοξία πάνω μας μπας και καταφέρουμε κάτι καλύτερο είναι το μοναδικό από την πλημμύρα που μας δίνει χαρά» είπε η μητέρα.

Έναν χρόνο μετά τον «Ντάνιελ» τα νερά στέγνωσαν και οι λάσπες καθαρίστηκαν, όμως μόλις 20 από τα 190 σπίτια είναι κατοικήσιμα.

Όπως λένε οι ντόπιοι στον ΑΝΤ1 το 90% των κατοίκων εδώ στον κάτω Βλοχό είναι άστεγοι ένα χρόνο μετά τις καταστροφές που έφερε ο Daniel τα σπίτια έχουν ολοκληρωτικά καταστραφεί και είναι αδύνατο να κατοικηθούν.

Στην πλειονότητά τους οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού ζητούν μετεγκατάσταση του χωριού

Οι λιγοστοί κάτοικοι που ζουν ακόμα στο χωριό ζουν με το φόβο