ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Αίγινα – Σφοδρή σύγκρουση σκαφών με 3 νεκρούς και τραυματίες – Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Αίγινα λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι, όταν καραβάκι που μετέφερε τουρίστες από το λιμανάκι της Πέρδικας στο νησάκι Μονή που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, συγκρούστηκε με ταχύπλοο σκάφος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, που πιθανότατα ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά, καθώς και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Mega Παντελής Βαλασόπουλος, ο οποίος τυχαία βρισκόταν στο νησί για διακοπές, το κλίμα στο νησί του Αργοσαρωνικού είναι ιδιαιτέρως βαρύ, με ανθρώπους να περισυλλέγονται από τη θάλασσα και να μεταφέρονται σε σοκ με βάρκες στο λιμάνι της Πέρδικας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο τουριστικό σκάφος επέβαιναν 20 άτομα. Στο σημείο σπεύδουν δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού και ένα ελικόπτερο.Και τα δύο ασθενοφόρα του νησιού βρίσκονται στην Πέρδικα, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματισμένους επιβάτες. 

Το ταχύπλοο που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος φαίνεται ότι είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ το τοπικό καϊκάκι με τους τουρίστες είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή.

Μαρτυρία-σοκ: Υπήρχαν πνιγμένοι

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Δημήτρη Λώλου, αυτόπτη μάρτυρα της τραγωδίας που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αίγινα, έξω από το λιμανάκι της Πέρδικας, όταν ταχύπλοο συγκρούστηκε με καραβάκι που μεταφέρει τουρίστες. 

"Περιμέναμε να πάμε στη Μονή και μας ειδοποίησαν ότι έγινε σύγκρουση. Τρέξαμε κατευθείαν στο σημείο να τους βγάλουμε. Ήταν τραγική η εικόνα, φοβερές εικόνες…. Υπήρχαν πνιγμένοι, άλλοι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Τους πετάξαμε σωσίβια, τους βγάλαμε, τους κάναμε μαλάξεις, τίποτα… Τραγικές καταστάσεις" δήλωσε συγκλονισμένος στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο αυτόπτης μάρτυρας, αναφορικά με τους επιβάτες του τουριστικού καϊκιού.

Και συμπλήρωσε:

"Το ταχύπλοο δεν το είδαμε καθόλου, δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον, μπορεί να είναι στον πάτο". 

Υπό κράτηση ο οδηγός του φονικού ταχύπλοου

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο οδηγός του ταχύπλοου που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις επιβάτες και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Διαβάστε επίσης:

 Μαρτυρία – σοκ για την Αίγινα: "Ήταν πνιγμένοι, το ταχύπλοο πήγε στον πάτο"

 Στο Λιμεναρχείο της Αίγινας κρατείται ο οδηγός του φονικού ταχύπλοου