ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο Παντελίδη: Μάχη με τις ασφαλιστικές & το δημόσιο

Ασφαλιστική εναντίον οικογένειας Παντελή Παντελίδη και οικογένεια εναντίον δήμου και δημοσίου.

 

Τα υψηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του άτυχου τραγουδιστή, η φαινομενική υπαιτιότητα του οδηγού του οχήματος στο δυστύχημα και το γεγονός ότι οδηγός και συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνη, είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία μεταφέρεται στη δικαιοσύνη. 

Με τα σημερινά δεδομένα η ασφαλιστική εταιρεία, στην περίπτωση που οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης, όπωςπροέκυψε από τα στοιχεία των εξετάσεων DNA, δεν θα αποζημειώσει την οικογένεια, όταν μάλιστα οι τοξικολογικές εξετάσειςέδειξαν την υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. 

Η 21χρονη συνοδηγός Φρόσω Κυριακού θα αποζημειωθεί ελάχιστα εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν φορούσε ζώνη και ο τραυματισμός ήταν μικρότερος. Η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη θα λάβει το συνολικό ύψος της αποζημίωσης που προβλέπεται, ενώ ανάλογα με τη διάγνωση των μόνιμων βλαβών που μπορεί να έχει υποστεί, ενδέχεται να λαμβάνει αποζημίωση για το υπόλοιπο της ζωής της. 

 Από εκεί και έπειτα, οι ασφαλιστικές εταιρείες συνηθίζεται να κινούνται νομικά κατά των κληρονόμων του υπαίτιου οδηγού, προκειμένου να πάρουν πίσω μέρος των αποζημιώσεων που έχουν καταβάλλει στους τραυματίες συνεπιβάτες. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και οι τραυματίες να κινηθούν νομικά εναντίον των κληρονόμων του υπαίτιου οδηγού. 

Η οκογένεια του θανόντος οδηγού, αν αυτός κριθεί υπαίτιος του δυστυχήματος, ακόμη και μετά την επανεξέταση των δειγμάτων DNA και των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά εναντίον δήμου και δημοσίου, στην περίπτωση που προκύπτουν κακοτεχνίες στον δρόμο και στα κιγκλιδώματα, που φαίνεται να επέφεραν το μοιραίο. Ενώ αντίστοιχες νομικές κινήσειςμπορούν να γίνουν σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο ενδεχόμενο που προκύπτουν τεχνολογικά προβλήματα στο όχημα. 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA σε συνδυασμό με τις καταθέσεις πυροσβεστών, ανέδειξαν ότι οδηγός ήταν ο άτυχος τραγουδιστής, συνοδηγός η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, που δεν φορούσαν ζώνη, ενώ η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και φορούσε ζώνη την οποία έκοψαν. 

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου προβλέπει αποζημίωση και σε περίπτωση θανάτου του οδηγού. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-αιματολογικών εξετάσεων, επιβεβαίωσαν την πολύ μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, οπότε η αποζημίωση δεν καταβάλλεται, όπως προβλέπεται στους όρους. 

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας διευκρινίζουν ότι «δικαιούται αποζημίωση η 31χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της.

Στη συνέχεια, συνηθίζεται η ασφαλιστική εταιρία να προσφεύγει εναντίον της οικογένειας του οδηγού για να πάρει πίσω τα χρήματα. Εναπόκειται στην κ. Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Εκτός και αν ιατρικά αποδειχτεί ψυχική βλάβη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση».

thetoc.gr