ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο: «Κόβει» την ανάσα η επιχείρηση διάσωσης της εγκύου, από το πλοίο με τους 700 μετανάστες.

Συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση εγκύου από το πλοίο με τους 700 μετανάστες

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με τις ηρωικές προσπάθειες διάσωσης και την αεροδιακομιδή της εγκύου γυναίκας από το πλοίο «Baris» με τους 700 μετανάστες. Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα…

Τετάρτη πρωί, το φορτηγό πλοίο, αφού ρυμουλκήθηκε  από τη φρεγάτα «Ύδρα», έπειτα από τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τα κύματα τις τελευταίες δύο ημέρες, πλέει προς την Ιεράπετρα, Super Puma, της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται από τη Ρόδο,προκειμένου να επιχειρήσει την αεροδιακομιδή της εγκύου,ιρανικής καταγωγής.

Τέσσερις άντρες  την ετοιμάζουν  ενώ αμέσως μετά δύο διασώστες, φορώντας για προληπτικούς λόγους μάσκες, κατεβαίνουν από το ελικόπτερο Super Puma και τοποθετούν με προσοχή τη γυναίκα πάνω σε ένα φορείο.

Αφού την δένουν με προσοχή, την ανεβάζουν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια μπαίνουν στο ελικόπτερο και εκείνοι προεκειμένου να την  μεταφέρον  με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο.

Σήμερα, το πρωί το σκάφος με τους μετανάστες -από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι ηλικιωμένα άτομα στην πλειοψηφία τους, προερχόμενοι κυρίως από τη Συρία- αγκυροβόλησε στον κόλπο της Ιεράπετρας.

Αεροδιακομιδή Εγκύου από Πλοίο from Hellenic Air Force on Vimeo.