ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βούλευμα – καταπέλτης για μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά στον θάνατο της 23χρονης Φαίης!

«Όπως το παιδί μου το ρίξανε στο σκοτάδι, ακριβώς έτσι το ίδιο να μπουν κι αυτές» είναι η πρώτη αντίδραση του πατέρα της Φαίης Μπακογιώργου στο βούλευμα για τη δίκη των τριών κατηγορούμενων γυναικών. Ανάμεσά τους η πρώην σύζυγός του και μητέρα της Φαίης της αλλά και η αδελφή της.

Οι δικαστές στο σκεπτικό τους αναφέρονται στα όσα έζησε το κορίτσι στα χέρια, όχι μόνο των δικών της ανθρώπων αλλά και της σπιτονοικοκυράς, λίγο πριν βρεθεί νεκρή τον Οκτώβρη του 2021. Υπήρξε συνεχής κακοποίηση που προκάλεσες στο κορίτσι έντονο στρες με αποτέλεσμα να πεθάνει.

«Λίγες μέρες πριν τον θάνατό της την εξανάγκαζε να επαιτεί και να εκπορνεύεται με την καθημερινή χρήση και άσκηση σε βάρος της σωματικής βίας (λακτίσματα, μπουνιές, ξυλοδαρμοί, μέχρι στις σκουπόξυλο στα πλευρά της)» αναφέρει το βούλευμα.

Συνεργοί της σπιτονοικοκυράς, η μητέρα και η αδερφή του θύματος. Τα όσα περιγράφονται στο βούλευμα για τη στάση της μητέρας προκαλούν σοκ. Γνώριζε τα βασανιστήρια της κόρης της, αλλά δεν έκανε όπως αναφέρεται το παραμικρό για να τη σώσει.

«Παρά τη στενή συγγενική τους σχέση και το ηθικό καθήκον που είχε να την προστατεύσει από τη συνεχόμενη κακοποιητική συμπεριφορά της πρώτης κατηγορουμένης, με τη στάση της αφενός ενίσχυε την απόφαση της τελευταίας να τελέσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και την ενθάρρυνε προς τούτο, αφετέρου δε εγκαθίδρυσε σε αυτή την πεποίθηση ότι θα συγκαλύψει το έγκλημα», συνεχίζει το βούλευμα.

«Το μόνο που έχω είναι απέχθεια και λύπη. Απέχθεια γιατί ούτε καν ένα ζώο δεν θα μπορούσε να φερθεί  έτσι στο παιδί του», λέει στο STAR ο πατέρας της 23χρονης.

Για την αδελφή της Φαίης οι δικαστές αναφέρουν ότι συγκάλυπτε την αλήθεια.