ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέφη και παιδιά νεκρά σε ναυάγια σε Σάμο και Φαρμακονήσι – Ανενόχλητοι οι τούρκοι δουλέμποροι

Αθώες ψυχές χάθηκαν για άλλη μια φορά στα κρύα νερά του Αιγαίου σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος…

 

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στις 06.30 το πρωί στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου. Μία πλαστική λέμβος έξι μέτρων με καμπίνα, άρχισε να βάζει νερά περίπου 20 μέτρα από την ακτή και προκλήθηκε πανικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανατράπηκε και οι 50 πρόσφυγες βρέθηκαν στη θάλασσα να δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν μία γυναίκα νεκρή και διέσωσαν 15 άτομα, αλλά στη συνέχεια δύτες ανέσυραν νεκρούς από την καμπίνα της βυθισμένης πλαστικής λέμβου 4 γυναίκες, 2 παιδιά και 4 βρέφη.

Το σύνολο των σορών που ανασύρθηκαν είναι 11, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για 1 ή δύο αγνοούμενους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των 15 διασωθέντων μεταναστών.

Οι τούρκοι δουλέμποροι συνεχίζουν ανενόχλητοι το εγκληματικό τους έργο, με τη διεθνή κοινότητα να δείχνει ανήμπορη έως και αδιάφορη να αντιδράσει. Τα κυκλώματα, μάλιστα, έχουν κατεβάσει και το «κόστος» του θανάτου, λόγω της κακοκαιρίας, την ώρα που ο ύποπτος ρόλος της γείτονος στο προσφυγικό οδηγεί σε ανεξέλεγκτες πλέον συνέπειες.