ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέφυγαν και οι..αρχαιολόγοι! Ντόροθι Κινγκ για Αμφίπολη: Ο μ@λ@κ@ς που λέει ότι δεν είναι ο Ηφαιστίωνας δεν κατανοεί ιστορία

ImageHandler.jpg

Σε πεδίο «μάχης» θα εξελιχθεί η Αμφίπολη, μέχρι τελικά να αποκαλυφθεί, ποιος είναι ο  «ένοικος» του Τύμβου Καστά, και τα νέυρα τσατάλια ακόμα και σε ψύχραιμους κατά βάση επιστήμονες, όπως είναι οι αρχαιολόγοι!

Η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε άποψη για το ποιος μπορεί να είναι ο νεκρός στον τάφο της Αμφίπολης, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση πως βρέθηκε σχεδόν ακέραιος ο σκελετός.

Ντόροθι Κινγκ για Αμφίπολη: Ο μ@λ@κ@ς που λέει ότι δεν είναι ο Ηφαιστίωνας δεν κατανοεί ιστορία

Εκείνη, λοιπόν,  υποστήριξε ότι δύο μόνο επιφανείς άντρες της εποχής που χρονολογείται το μνημείο ταριχεύθηκαν  ώστε τα σώματά τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να ταφούν: του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ηφαιστίωνα. Μάλιστα, από την Τετάρτη ανέφερε ότι η ίδια πιστεύει ότι ο Ηφαιστίωνας κρύβεται πίσω από τον επιβλητικό τάφο.

Πολλοί όμως ήταν αυτοί οι οποίοι διαφώνησαν με την συγκεκριμένη θεωρία και φαίνεται πως έβγαλαν από τα ρούχα της την Βρετανίδα αρχαιολόγο… αφού την Πέμπτη, δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Twitter της, στην οποία στόλιζε με την παγκόσμια γνωστή ελληνική βρισιά- μ@λ@κ@ς- κάποιον που διαφωνούσε μαζί της.

1.jpg

«Έτσι, ο θυμωμένος μ@λ@κ@ς που υποστηρίζει πως λέω ψέματα για την θεωρία του Ηφαιστίωνα, είναι απλώς ανίκανος να καταλάβει τις αρχαίες πηγές».

2.jpg

Μετά όμως φαίνεται πως ηρέμησε και πήγε να το μαζέψει… γράφοντας: «Ο Ηφαιστίωνας είναι ακόμη μια θεωρία… Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος που τα κόκκαλα του βρέθηκαν στην Αμφίπολη».

Και συνέχισε εξηγώντας ότι δεν την ενοχλούν οι διαφορετικές απόψεις αλλά ενοχλείται από όσους δεν μιλούν όμορφα και… ξαναγράφουν την ιστορία.

3.jpg

«Η οργή μου δεν αφορά στη συζήτηση, η οποία πιστεύω πως πρέπει να ενθαρρύνεται, αλλά σε συγκεκριμένους, θυμωμένους ανθρώπους που είναι αγενείς και ξαναγράφουν την ιστορία».

 

 

πηγή: star.gr