ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Το συγκλονιστικό υπόμνημα του διευθυντή της Σχολής

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει το απολογητικό υπόμνημα του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στο οποίο περιγράφεται η συνάντησή του με τον Κρητικό κατηγορούμενο της υπόθεσης.

 

Πριν την συνάντηση αυτή είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ο Κρητικός κατηγορούμενος ζητούσε το πτυχίο του από τη σχολή. Ο διευθυντής δεν δέχτηκε να του το δώσει, καθώς ο φοιτητής δεν είχε πληρώσει τις ζημιές που είχε προκαλέσει. «Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι η γραμματεία δεν του δίνει το πτυχίο. Του απάντησα “φυσικά και σου το δίνουμε” αρκεί να τακτοποιήσεις την οφειλή σου. Μου απάντησε με απορία ποια οφειλή και του είπα για αυτή που προκύπτει από τις φθορές που έχει προκαλέσει στο δωμάτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στις 16.30 – 17.00 πηγαίνοντας στο χώρο του εστιατορίου είδα τον… (αναφέρει το όνομα του Κρητικού) να συνομιλεί με το φύλακα. Αφού τον χαιρέτησα, του είπα ότι δεν με ενημέρωσε και δεν μπορώ να του δώσω το πτυχίο επειδή η γραμματεία είναι κλειστή. Μου είπε ότι δεν πειράζει και ότι θα ξαναπεράσει άλλη μέρα για να το πάρει και ότι θα ανέβει πάνω να βρει τα παιδιά”

Τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη, ο διευθυντής συναντήθηκε με τον νεαρό στο χώρο του εστιατορίου και εκεί τον είδε να συνομιλεί με το φύλακα. Αφού μίλησαν και του κατέστησε σαφές, πως δεν μπορεί να του δώσει το πτυχίο του. Από τη μεριά του ο τελειόφοιτος του είπε πως θα περάσει άλλη μέρα και πως: «Θα ανέβει πάνω να βρει τα παιδιά». Ο διευθυντής επισημαίνει για τη συνάντηση που είχε: «Του απαγόρευσα την είσοδο στην εστία διότι δεν είναι μέλος στη σχολή και του είπα να περιμένει στην είσοδο μέχρι να έρθουν οι φίλοι του παρουσία του φύλακα και αποχώρησα. Την επόμενη μέρα ο φύλακας με ενημέρωσε ότι μεταξύ αυτών που κατέβηκαν να τον δουν δεν ήταν ο Βαγγέλης».

Σημαντικά είναι εξίσου και όσα ανέφερε για το bullying εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το οποίο γνώριζε: «Πληροφορήθηκα από την υπεύθυνη της εστίας ότι ο μαθητής… την πληροφόρησε ότι Κρητικοί φοιτητές δημιουργούσαν επεισόδια εις βάρος του. Συγκεκριμένα, τον έκλειναν σε ντουλάπα του δωματίου αναγκάζοντάς τον να τραγουδήσει, του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο και τον ανάγκασαν να ξυριστεί χωρίς τη θέλησή του».