Έρχεται βίαιο ξεκαθάρισμα της πανδημίας επισημαίνει ο Έλληνας επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπήκαμε στο τελικό ξεκαθάρισμα του πρώτου γύρου της πανδημίας», προβλέποντας την αύξηση του ποσοστού των θανάτων στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Στο βίαιο αυτό ξεκαθάρισμα η τεράστια πλειοψηφία όσων καταλήξουν θα είναι από εσάς τους ανεμβολίαστους», λέει, μιλώντας στο iefimerida.gr, ο επιστήμονας που ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την έρευνα γύρω από τον SARS- CoV-2 και τις επιπτώσεις της Covid-19.
Σύμφωνα με τον διδάκτωρ μοριακής βιολογίας του πανεπιστημίου του Τορόντο και μόνιμο ερευνητή στο πανεπιστήμιο Mount Sinai Hospital, Γιάννη Πρασσά, ο ιός θα μας (ξανά)συναντήσει όλους στη ζωή μας.
«Πλέον, μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Όλοι θα νοσήσουμε. Μικροί, μεγάλοι. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι δεύτεροι βεβαίως συντομότερα. Ευπαθείς και απόλυτα υγιείς. Όσοι παίρνουν βιταμίνες και ματζούνια και όσοι δεν παίρνουν. Δε θα νοσήσουμε μία φορά αλλά αρκετές. Ίσως μια φορά κάθε 1 με 3 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία και τον τρόπο ζωής. Αυτός ο ιός θα μας μάθει και θα τον μάθουμε καλά. Απ’ όλες αυτές τις φορές όμως μόνο την πρώτη θα μας βρει εντελώς ανοσιακά «γυμνούς». Γι’ αυτό όσοι απομείνατε, εμβολιαστείτε έστω γι αυτή την πρώτη φορά. Πλέον, ρισκάρετε την υγεία σας χωρίς λόγο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας επιστήμονας που μέσα από τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο έχει καταφέρει «κερδίσει» το ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών.
«Όσο θυμό και αν νιώθετε, το να παίζεται αυτοκαταστροφικά με την υγεία σας δεν αποτελεί καμία επαναστατική πράξη», συνεχίζει, «κάντε το εμβόλιο για εσάς, για τους δικούς σας ανθρώπους. Κλείστε τα αυτιά σας σε λαικισμούς και σειρήνες παραπληροφόρησης και εμπιστευτείτε την αλήθεια των αριθμών».
Αργά ή γρήγορα η πανδημική κρίση θα είναι παρελθόν, λέει ο κ. Πρασσάς, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας. «Το θέμα είναι να περάσει με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες. Οι πανδημίες κρατούν λίγα χρόνια και περνάνε. Κάποια πράγματα όμως δε θα ξεχαστούν εύκολα», τονίζει και προχωρά σε έναν μίνι- απολογισμό.
«Στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του αιώνα μας σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού συντάχθηκε πίσω από τις απόψεις ενός τραγουδιστή, ενός πνευματικού, ενός δικηγόρου. Μεγάλο μέρος του κόσμου επέλεξε να ακουμπήσει την εμπιστοσύνη για την υγεία του και των δικών του ανθρώπων στο 1% κάποιων λαϊκιστών εγχώριων επιστημόνων που του είπαν πλαγίως αυτό που ήθελε να ακούσει αγνοώντας το 99% της επιστημονικής κοινότητας και όλες τις επίσημες Αρχές του πλανήτη. Στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση δεν καταφέραμε να αφήσουμε τη (μικρο)πολιτική διαχείριση έξω από την εθνική προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης», καταλήγει ο Έλληνας ερευνητής.
Πηγή: iefimerida.gr