Στην ινδική μετάλλαξη, η οποία, όπως είπε, «δεν πρέπει να μας ανησυχεί, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
«Είναι καινούριο στέλεχος, δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Στην Ινδία έχει εντοπιστεί τον Δεκέμβριο και έχει μέσα και τη μετάλλαξη της Βραζιλίας. Υπάρχουν τέτοια κρούσματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι πιο επικίνδυνος. Στην Ινδία αυτοί που μπορούν να πάνε σε νοσοκομείο, τον περνούν πολύ ήπια», υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Η κ. Λινού είπε πως «είμαστε σε καλό δρόμο, έχουν πέσει σημαντικά τα κρούσματα και οι αριθμοί στα νοσοκομεία και είμαστε σε έναν καινούριο δρόμο», αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι φοβερό ότι έχουμε περισσότερους από 10.000 νεκρούς. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν πήγαμε όσο καλά είχαμε πάει στην αρχή».
Σχετικά με την εστίαση και το άνοιγμά της, «θα ήθελα να καλέσω όλους τους επαγγελματίες να συστρατευθούν με όλους και να διευκολύνουν την τήρηση των μέτρων. Εκείνο που λιγάκι με ανησυχεί είναι ότι ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, διότι σε αυτούς τους χώρους δεν υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό αέρα. Καλό θα είναι οι καταναλωτές να προτιμούν τις ώρες που δεν έχει πολλή κίνηση για να πάνε σε αυτούς τους χώρους».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να χρειαστεί να επαναληφθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από το φθινόπωρο, «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και την πορεία της υγείας όσων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό, αλλά και τυχόν νέες παραλλαγές του ιού, για να δούμε εάν θα χρειαστεί του χρόνου να κάνουμε μια ανανεωμένη δόση εμβολίου».
Τέλος, για τη μη χρήση μάσκας από εμβολιασμένους, η Αθηνά Λινού σχολίασε ότι «δεν έβαλε φωτιές ο Σωτήρης Τσιόδρας, είναι ανακοίνωση του CDC των ΗΠΑ εδώ και τρεις εβδομάδες ότι μπορούν άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι να συναντηθούν και σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα, δίχως κάποιος να διατρέχει κίνδυνο κάποιος εξ αυτών».