LIFESTYLE

Cheesecake με σοκολάτα κόλαση!

Για όλες τις περιστάσεις! Το αγαπημένο μάς τσιζκέικ, με την λατρεμένη σε όλους σοκολάτα. Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε σε ένα τραπέζι ή για την οικογένεια στο σπίτι!

 

 

 

Υλικά

300 γραμμ. μπισκότα digestive
125 γραμμ. βούτυρο
1 μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
450 γραμμ. νουτέλα σε θερμοκρασία δωματίου
600 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σπάμε τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ.  Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές  από τη νουτέλα και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα. Βάζουμε κατάψυξη για 10'. Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη νουτέλα και με σπάτουλα ανακατεύουμε.  Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση και το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει.

Περιχύνουμε με σως σοκολάτας δική μας ή έτοιμη!