Στην εποχή της «βασιλείας» των social media είναι πολύ εύκολο κάποιος, από απροσεξία ή αδιαφορία/ έλλειψη αντίληψης κινδύνου να χάσει τον έλεγχο των προσωπικών του πληροφοριών που βρίσκονται στο Διαδίκτυο.
Όταν ξεκίνησαν το Facebook, το Twitter και τα άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, οι περισσότεροι τα είδαν ως άλλη μια μορφή των παλαιών chatrooms/ μέσων επικοινωνίας των παλαιότερων εποχών του Ίντερνετ, που επέτρεπαν λίγο ασφαλή «χαβαλέ» χωρίς να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να εκτεθεί κανείς.
Βεβαίως, δυστυχώς ή ευτυχώς, πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι από τότε, και ένα tweet ή δημοσίευση στο Facebook «της στιγμής» μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και παραιτήσεις πολιτικών, απολύσεις κ.α. Για αυτόν τον λόγο και κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός όσον αφορά στο τι ανεβάζει, τι λέει και τι πληροφορίες για τον εαυτό του προβάλλει στα social media, καθώς μπορεί να τον φέρουν σε δύσκολη θέση.
Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι ο τρόπος που εμφανίζονται οι λογαριασμοί στο Facebook έχει αλλάξει πολλές φορές με το πέρασμα των ετών, και κάποια πράγματα που εμφανίζονταν σε περίοπτη θέση στο παρελθόν, έχουν πλέον «κρυφτεί», αν και εξακολουθούν να υπάρχουν.
Ένα από αυτά είναι και οι «αγαπημένες φράσεις» (Favourite Quotes), που βρίσκονται στο «σχετικά με εσάς» (About You), οι οποίες, ξεχασμένες εκεί από παλιά γαρ, μπορεί να θεωρήσετε πως…δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να έχετε στο προφίλ σας σήμερα.
Για να τις βρείτε, πάτε (στην ελληνική έκδοση του Facebook) στις «πληροφορίες», και στην αριστερή στήλη (επισκόπηση, δουλειά και εκπαίδευση κ.α.) πάτε στις «πληροφορίες σχετικά με εσάς». Εκεί θα δείτε να εμφανίζονται «μερικές πληροφορίες για τον εαυτό σας», «άλλα ονόματα» και «αγαπημένες φράσεις» που είχατε βάλει κάποτε.
Γενικά κάντε έναν κόπο και ρίξτε μια ματιά στις «Πληροφορίες» συνολικά, μπορεί να βρείτε πράγματα τα οποία έχουν ξεχαστεί από κάποτε και δεν θα θέλατε να συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα (ακόμα και σχετικά «κρυμμένα») online.
πηγή: huffingtonpost.gr