MEDIA

Θρίλερ στο «Φως στο Τούνελ»: Η «νεκρή» μεσίτρια που εντοπίστηκε… ζωντανή!

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες βράδυ στο «Φως στο Τούνελ» όταν μία γυναίκα, η Ευτέρπη Μάντζαρη που θεωρούνταν νεκρή από τις αρχές εντοπίστηκε  ζωντανή σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας.

Το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής κυριολεκτικά «πήρε φωτιά», το βράδυ της Παρασκευής, από μαρτυρίες τηλεθεατών, που ανέφεραν πως η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μεταφερθεί από το σπίτι της στα Κάτω Πατήσια παρουσία αστυνομικών με εντολή Εισαγγελέα σε ίδρυμα, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τραγική ειρωνεία: Στο αστυνομικό τμήμα της ίδιας περιοχής, είχαν απευθυνθεί οι συγγενείς της όταν χάθηκαν τα ίχνη της.

Η μονάδα εξωτερικών ερευνών του «Τούνελ» έφτασε άμεσα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, προκειμένου να εξακριβώσει την ορθότητα των πληροφοριών.

Από τους διοικητικούς υπαλλήλους που προθυμοποιήθηκαν να βοήθήσουν παρά το προχωρημένο της ώρας, επιβεβαιώθηκε πως η Ευτέρπη Μάντζαρη νοσηλεύεται εκεί.  Η ανιψιά της που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής, έφυγε αμέσως για να τη συναντήσει.

Όταν το «Τούνελ» ξεκίνησε την έρευνα, η  συγκεκριμένη υπόθεση  παρουσίαζε  μοναδική ιδιαιτερότητα με μια αλληλουχία συμπτώσεων , που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού…

Με κομμένη την ανάσα οι τηλεθεατές είδαν να φωτίζονται μία προς μία οι απίστευτες ομοιότητες που έδεσαν μοιραία δύο άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες,  με ίδιο ονοματεπώνυμο! Η μία φτωχή και η άλλη εύπορη. Η μία νεκρή και η άλλη αγνοούμενη…

Η Ευτέρπη Μάντζαρη από την Αθήνα και η Ευτέρπη Μάντζαρη από την Αθήνα!…

Μεσίτριες και οι δύο, χήρες, χωρίς παιδιά και μοναχικές…

Η εύπορη Ευτέρπη…

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μαρία Ντόβρου ανιψιά της αγνοούμενης, από την πλευρά του συζύγου της,  ζήτησε την βοήθεια της εκπομπής για να την αναζητήσει. Τα ίχνη της Ευτέρπης Μάντζαρη είχαν χαθεί για τα ξαδέλφια της, τον Νοέμβριο του 2015. Τότε έπαψε να επικοινωνεί μαζί τους στη Χαλκίδα όπου ζουν.

Αρκετούς  μήνες αργότερα η ανιψιά της μαζί με τη μητέρα της, πήγαν στο σπίτι της στα Κάτω Πατήσια για να την αναζητήσουν. Ένας  γείτονας τους είπε ότι κανείς δεν την είχε δει για καιρό.
Την έψαξαν στο μεσιτικό γραφείο που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Ένας ιδιοκτήτης καφενείου τους είπε ότι είχαν να τη δουν περισσότερο από ένα  χρόνο και υπέθεσε ότι έχει πεθάνει.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η οικογένεια απευθύνθηκε στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα για να υποβάλλει δήλωση εξαφάνισης. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα στα τερματικά τους,  ανακοίνωσαν ότι η θεία τους είχε βρεθεί νεκρή στο Λαγονήσι δέκα μήνες νωρίτερα. Μάλιστα, τους συλλυπήθηκαν για την απώλεια. Οι ίδιοι όμως είχαν ενημερώσει τον Εισαγγελέα να δώσει εντολή και να μεταφερθεί η γυναίκα αυτή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, κάτι που είχαν ξεχάσει!
Αμέσως μετά οι συγγενείς με έγγραφο αίτημα τους,  ζήτησαν από το ΑΤ Καλυβίων που είχε επιληφθεί του περιστατικού, μια απάντηση για τις συνθήκες  κάτω από τις οποίες είχε βρεθεί νεκρή.  Τότε κατάλαβαν  ότι αρχικά το πτώμα μιας άλλης γυναίκας με τα ίδια στοιχεία, είχε ταυτοποιηθεί με την αγνοούμενη θεία τους αλλά στη συνέχεια, μετά τον εντοπισμό της ταυτότητας της θανούσης, τα είχαν αλλάξει.

Λίγες ημέρες μετά, υπέβαλαν δήλωση εξαφάνισης αφού διαπίστωσαν το μεγάλο μπέρδεμα που είχε δημιουργηθεί.

Το «Τούνελ» στην προσπάθεια του να ξετυλίξει αυτό το μπερδεμένο κουβάρι βρέθηκε στο Λαγονήσι, στη γειτονιά της δεύτερης γυναίκας.
 

Η φτωχή Ευτέρπη…

Στις 22 Νοεμβρίου 2015, η 69χρονη Ευτέρπη  Μάντζαρη – Βεζυργιάννη, μια μοναχική και πάμφτωχη χήρα, βρέθηκε νεκρή από τους γείτονες στο σπίτι της. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ενδεχομένως να προσπαθούσε να καλέσει σε βοήθεια αφού το τηλέφωνο, βρέθηκε στα χέρια της.

Η ανιψιά της τη δήλωσε στους αστυνομικούς του ΑΤ Καλυβίων που είχαν καλέσει οι γείτονες,  με το επώνυμο του συζύγου της: Μάντζαρη.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Καλυβίων,  μην έχοντας άλλα στοιχεία πλην του ονοματεπώνυμου «Ευτέρπη Μάντζαρη» που δήλωσε η συγγενής της, επιχείρησαν να ταυτοποιήσουν το πτώμα της νεκρής γυναίκας στο Λαγονήσι μέσω των αστυνομικών ταυτοτήτων. Τότε διαπίστωσαν ότι υπήρχε μόνο μία γυναίκα με αυτό το ονοματεπώνυμο και θεώρησαν ότι αυτά ήταν τα στοιχεία της νεκρής. Με άλλα λόγια, ταυτοποίησαν ένα πτώμα,  με τα στοιχεία μιας αγνοούμενης.
Περίπου ένα μήνα αργότερα η ανιψιά της νεκρής γυναίκας,  βρήκε την ταυτότητα της στο κομοδίνο της πάνω στην οποία αναγραφόταν το πατρικό της επώνυμο: Βεζυργιάννη.
Όταν την προσκόμισε στο ΑΤ Καλυβίων,  άρχισε να ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο. Οι αστυνομικοί δεν είχαν συγκρίνει τη φωτογραφία του πτώματος με αυτήν που έβλεπαν στα τερματικά και εμφανιζόταν ως «Ευτέρπη Μάντζαρη». Αν το έκαναν, θα διαπίστωναν από την πρώτη στιγμή, ότι δεν πρόκειται για την ίδια γυναίκα.

Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που διενέργησε την νεκροτομή, το πτώμα έχει καταχωρηθεί ως «Βεζυργιάννη» κι αυτό γιατί επειδή είχε επικοινωνήσει η ίδια η ανιψιά με την υπηρεσία.

Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου είχαν σταλεί φωτογραφίες του πτώματος, είχε καταχωρηθεί και με τα δύο επίθετα «Μάντζαρη» αλλά και «Βεζυργιάννη».

Η έρευνα για την Ευτέρπη Μάντζαρη – Βεζυργιάννη  αποκάλυψε ένα ανθρώπινο δράμα.
Η ηλικιωμένη δεν είχε σύνταξη και ζούσε με τη βοήθεια της ενορίας και γειτόνων. Αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα μοναχικού ανθρώπου που πεθαίνει μόνος χωρίς συγγενείς.

Πηγή: anikolouli