ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τον Α.Τσίπρα καταγγέλλει ως ηθικό αυτουργό εκφοβισμού βουλευτών ο Κ. Μητσοτάκης

tsipras_mitsotakis

«Ηθικό αυτουργό» του σχεδίου «εκφοβισμού των βουλευτών» που σκέφτονται να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν «ο πρώτος που άφησε σαφή υπονοούμενα ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει ενδέχεται να έχει δωροδοκηθεί». «Το σήριαλ του κ. Χαϊκάλη είναι ένα ακόμη επεισόδιο σε αυτή την κακής ποιότητας παραγωγή, η οποία έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες πολύ προσεκτικά, πάντα με ηθικό αυτουργό και τελικό σκηνοθέτη τον κ. Τσίπρα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την απορία του για την «σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Η ευθύνη για εκλογές θα βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας το χθεσινό μήνυμα του Πρωθυπουργού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήταν στη «σωστή κατεύθυνση», συμπληρώνοντας πως αν μετά από αυτή την πρωτοβουλία οι βουλευτές δεν ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, τότε «η ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές θα βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα σύμμαχα, σε αυτή την προσπάθεια, κόμματα».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «στροφή των 180 μοιρών» που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί και η οποία, όπως είπε, «κινδυνεύει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ο φυσικός σύμμαχος και το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης».

Σημείωσε τέλος πως το ερώτημα για την όποια κυβέρνηση βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας είναι πώς η χώρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της: «Υπάρχουν δυο τρόποι για να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της. Είτε να δανειστεί από τις αγορές, που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή και σίγουρα δεν θα μπορεί με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε από τους πιστωτές της, με ένα ακόμα σκληρότερο μνημόνιο. Εκτός εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει το δρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό αρκετές από τις συνιστώσες του», κατέληξε.