ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10 Ελληνες startuppers στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακής επικοινωνίας με το #DIgitalGreece του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο του #DigitalGreece, δέκα ελληνικές #startups έδωσαν το «παρών» στο Mobile World Congress 2019 -τη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για την ψηφιακή επικοινωνία- με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την υποστήριξη του Enterprise Greece και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος.

Φέτος, στο MWC -που προσελκύει περισσότερους από 100.000 επιχειρηματικούς επισκέπτες, κάθε χρόνο- εκτός από το κυρίως ελληνικό περίπτερο, λειτούργησε και δεύτερο με τις 10 ελληνικές #startups, οι οποίες έλαβαν μέρος στη θεματική ενότητα «4 Years From Now». Οι Ελληνες #startuppers βρέθηκαν ανάμεσα στους ανθρώπους που θα διαμορφώσουν το μέλλον την επόμενη 4ετία.

«Το μότο της ελληνικής συμμετοχής, #GreeceScalesUp, στέλνει το μήνυμα ότι η χώρα μας, έχοντας ξεπεράσει την κρίση, κάνει το επόμενο βήμα, βασιζόμενη στους νέους Ελληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες. Αυτά τα παιδιά, με τις ιδέες τους που μπορούν να σταθούν επάξια σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το αύριο της Ελλάδας», τόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης, σύμβουλος της Helexpo για την πρωτοβουλία #DigitalGreece powered by ΥπΨΗΠΤΕ.

Οι δέκα ελληνικές startups που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα projects τους στη Βαρκελώνη, είναι οι εξής: Trimsignal, e-KINESIS, SIBA, ACCESSLAB, Deliver WOW, Wedding Agenda, House ID, Brain InsurTech, AGW Simulations, invent ICT. Αναλυτικά:

Brain Insurtech: O Βασίλης Πλαβός εξηγεί πώς η BrainInsurTech λύνει τα χέρια ασφαλιστικών εταιρειών, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών στον κλάδο ασφάλισης υγείας. 

Trimsignal: Ο Νίκος Ζομπάκης μιλά για την Trimsignal, που έχει καταφέρει να αυξήσει την απόδοση των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων έως και 50% μέσω ενός πρωτοποριακού επιταχυντή. 

Weddin: H Ελεωνόρα Γαρυφάλλου παρουσιάζει το καινοτόμο application Weddin, με το οποίο τα ζευγάρια μπορούν πλέον να οργανώσουν το γάμο τους εύκολα και γρήγορα, από όπου και αν βρίσκονται, μέσω κινητού ή tablet, στο budget που επιθυμούν. 

Siba: Η Ελλη Κατσίρη μιλά για τις «έξυπνες» συσκευές της Siba IOT, οι οποίες μετράνε με ακρίβεια και αξιοπιστία την ποιότητα του αέρα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ λειτουργούν, παράλληλα, ως θερμοστάτες. 

Accesslab: Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης της AccessLab εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μια ομάδα πολεοδόμων δίνει λύσεις σε προβλήματα προσβασιμότητας και κινητικότητας που αντιμετωπίζουν άτομα με αμαξίδιο στην πόλη. 

Αγω: Ο Ιάκωβος Κρητικός συστήνει το σύστημα εικονικής πραγματικότητας της ΑΓΩ το οποίο στοχεύει στη θεραπεία των ψυχικών ασθενειών, όπως οι διαταραχές άγχους, κοινωνικές φοβίες κ.λπ. σε πρώτη φάση και σοβαρότερες περιπτώσεις όπως σχιζοφρένεια ή διπολικές διαταραχές μεταγενέστερα. 

HouseID: H Αγγελική Πηλίγκου παρουσιάζει την πλατφόρμα @HouseID, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να βρουν έπιπλα και αντικείμενα ντεκόρ υψηλής αισθητικής και ποιότητας από όλη την Αττική.