Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως αν κάποιος ρωτήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τη δυσάρεστη κατάσταση της χώρας του, είναι πιθανό να λάβει μια πολύ διαφορετική απάντηση από ότι θα άκουγε σε άλλη περιοχή του ευρώ.
Όπως σημειώνεται αν και «ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι πεπεισμένος ότι η έξι εβδομάδων κυβέρνηση κάνει ό, τι χρειάζεται για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση και να αποφύγει την πτώχευση», οι ομόλογοί του έκαναν λόγο για επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.
«Πέραν των εντυπώσεων, η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους», αναφέρει το δημοσίευμα και επικαλείται το παράδειγμα του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος δήλωσε πως πως αυτό που χρειάζεται πλέον δεν είναι δηλώσεις προθέσεων ή συνθήματα, αλλά επαληθεύσιμα στοιχεία.
Το πρακτορείο φιλοξενεί απόψεις επενδυτών σύμφωνα με τους οποίους εάν σύντομα Ελλάδα και ευρωζώνη δεν οδηγηθούν σε συμφωνία θα μπορούσε να υπάρξει κάτι που θα ομοιάζει με «αυτοκινητιστικό δυστύχημα». Σύμφωνα με τους ίδιους «τα ατυχήματα σε αυτό το στάδιο θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρά».
Το Bloomberg φιλοξενεί και απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους αν και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να δημιουργήσει συμμαχίες με τη νότια περιφέρεια και ειδικά με την Ιταλία και τη Γαλλία – χώρες που είναι επίσης αντίθετες στη λιτότητα– ωστόσο για πολύ διαφορετικούς λόγους, το καθένα από αυτά τα κράτη έχουν ουσιαστικά συμμαχήσει με τη Γερμανία.