ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπανάκι» από τον ΕΛΟΠΥ: Τι δουλειά έχουν οι Τούρκοι με τις ιχθυοκαλλιέργειες της χώρας μας;

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής είναι εθνικό μας προϊόν, μια σοβαρή εξαγωγική δύναμη μετά τα φρούτα και τα λαχανικά, ένα υγιεινό, θρεπτικό νόστιμο και οικονομικό φαγητό στο τραπέζι των συμπολιτών μας, που συνεισφέρει σοβαρότατα στο ΑΕΠ της χώρας μας με άνω των €700.00εκ. ετησίως και εξασφαλίζει πάνω από 12.000 θέσεις εργασίας..

Μπορείτε να το επιλέγετε ή όχι, σίγουρα όμως δεν θέλετε να δείτε την Τουρκική σημαία στον πάγκο του ιχθυοπώλη.

Η τουρκική απειλή όμως είναι εδώ, καθώς μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, η Τουρκία τριπλασίασε την παραγωγή της, από 103.000 τόνους το 2013 σε 310.000 τόνους το 2023, επωφελούμενη από γενναιόδωρες κρατικές ενισχύσεις και ένα χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές επιχειρήσεις παλεύουν μέσα σε ένα περιβάλλον γραφειοκρατικών εμποδίων, υψηλού κόστους και ασφυκτικών κανονισμών, με αποτέλεσμα να μένουν στάσιμες ή και να υποχωρούν στις διεθνείς αγορές.

Όπως σημειώνει άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή»  βρισκόμαστε κοντά στο να δεχτεί η Ελλάδα, ένα μοναδικό πλήγμα στην τοπική οικονομία, στις θέσεις εργασίας και να οπισθοχωρήσει σε ένα τομέα της πρωτογενούς παραγωγής όπου μέχρι πρόσφατα ήταν παγκοσμίως πρωτοπόρος.