Το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ), οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (ΣΥΔΝΑ), για την υποστήριξη των επιχειρήσεων των τριών πόλεων και με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξή τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Η λειτουργία του ΚΣΕ προγραμματίζεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο και ουσιαστικά θα στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα με δωρεάν παροχή «εργαλείων», όπως:
Συμβουλευτική.
Υποστήριξη στην πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακά προγράμματα κα).
Επιχειρηματικός και επενδυτικός σχεδιασμός,
Υποστήριξη στην παροχή πληροφοριών.
Προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής ανακάλυψης.
Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικού και περιβαλλοντικού mentoring.
Παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας στους τρεις Δήμους και υποστήριξή τους σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.
«Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας είναι το πρώτο μεγάλο έργο του προγράμματος Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης», το οποίο με συνολικό προϋπολογισμό 35,5 εκατ. ευρώ θα αλλάξει τις ζωές των κατοίκων των τριών δήμων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ Δημήτρης Κάρναβος και πρόσθεσε: «Με τη συγκεκριμένη δράση η τοπική οικονομία και η τοπική επιχειρηματικότητα αποκτά ένα πολύ σημαντικό στήριγμα».
Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, είπε: «Ξεκινά μία μεγάλη και συγκροτημένη προσπάθεια για να στηρίξουμε έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Νότια Αθήνα, αλλά και όσους θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν. Όλη η υποστήριξη και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα είναι απολύτως δωρεάν. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή».
Τέλος, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε: «Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του ΣΥΔΝΑ, φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει σημαντική εστία ενίσχυσης και προώθησης της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της καινοτομίας, μεταγγίζοντας με στοχευμένες δράσεις στην τοπική οικονομία, γνώση, πληροφόρηση και καλές πρακτικές, σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας το έχει απόλυτη ανάγκη. Σε συνεργασία με οργανισμούς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια, καλλιεργώντας την επιχειρηματική κουλτούρα και στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια, τώρα που η μεγάλη πρόκληση της επανεκκίνησης της οικονομίας, είναι μπροστά μας».