Έως και τρεις φορές υψηλότερη είναι η τιμή των προϊόντων που αποτυπώνεται στους πάγκους και τα ράφια, συγκριτικά με αυτήν που πουλάει ο παραγωγός στο χωράφι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κολοκυθάκια, που ενώ φεύγουν από τους παραγωγούς στα 80 λεπτά το κιλό, ο καταναλωτής καταλήγει να τα πληρώνει ακόμη και 2,4 ευρώ.
Με υψηλό διψήφιο ρυθμό της τάξεως του 15% εξακολουθούν να τρέχουν οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής έχει μειωθεί σε ετήσια βάση κατά 5,2%.
Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1