Με 1.500 δολάρια (περίπου 1.280 ευρώ) στην Αθήνα μπορείς να πληρώσεις δύο με τρία ή και τέσσερα νοίκια ανάλογα με το διαμέρισμα που νοικιάζεις. Στη Νέα Υόρκη πάλι, στο ξενοδοχείο Baccarat μπορείς να αγοράσεις ένα παγωτό.
Σύμφωνα με το CNBC, η βανίλια του εν λόγω εδέσματος έρχεται κατευθείαν από τη Μαδαγασκάρη.
Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτή που εκτοξεύει την τιμή. Σε αυτό παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά. Ένα κέλυφος λευκής σοκολάτας, θρυμματισμένη μαύρη τρούφα, μαύρη σοκολάτα Manjari, νιφάδες κακάο Valrhona Gold. Κι όλα αυτά να περιχύνονται με μια σάλτσα από ιβίσκο και σαμπάνια συνοδευόμενη από μαρέγκα εσπεριδοειδών.
Α, ναι, και να μην ξεχάσουμε και τα βρώσιμα φύλλα από χρυσό και ασήμι. Κι όμως όλα αυτά έρχονται στην προνομιακή τιμή των (μόλις) 300 δολαρίων.
Εκείνο που κάνει αυτό το παγωτό να κοστίζει περίπου όσο ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην Αθήνα, είναι το κρυστάλλινο μπολ μέσα στο οποίο σερβίρεται.
Αν κάποιος παραγγείλει το Bear Extraordinaire, όπως ονομάζεται αυτό το πιάτο, έχει το δικαίωμα να κρατήσει και το μπολ.