Παχυλή αποζημίωση έλαβε ένας 48χρονος Παριζιάνος που μήνυσε την εταιρεία όπου εργαζόταν με το επιχείρημα ότι τα καθήκοντά του ήταν τόσο βαρετά που τον οδήγησαν στην κατάθλιψη.
Ο Φρεντερίκ Ντενάρ, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος, έλαβε αποζημίωση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ καθώς αυτά που έκανε στην εργασία του τού προκαλούσαν τρομερή βαρεμάρα σε σημείο να τον εξαντλούν ψυχολογικά.
«Ένιωθα ότι δεν έκανα απολύτως τίποτα, κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον για μένα κι όμως πληρωνόμουν κανονικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο 48χρονος Γάλλος εργάστηκε ως μάνατζερ στη εταιρεία Interparfums μέχρι το 2015. Η εργασία του, όπως δηλώνει, ήταν τόσο βαρετή που τον οδήγησε σε κατάθλιψη και πολλές φορές είχε αυτοκτονικές τάσεις.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η απώλεια ενός σημαντικού πελάτη είχε ως συνέπεια να του ανατεθούν βαρετά καθήκοντα στην εταιρεία με έδρα το Παρίσι, επί τέσσερα χρόνια. Τα νέα του καθήκοντα του έκαναν να νιώθει «κατάθλιψη και ντροπή».
Η αφόρητη πλήξη του προκάλεσε κατάθλιψη
Η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε, κάτι που οι γιατροί το αποδίδουν στην αφόρητη πλήξη. Αποχώρησε από την εργασία του για έξι μήνες και στη συνέχεια η εταιρεία «Interparfum» του ανακοίνωσε την απόλυσή του, όπως δήλωσε ο ίδιος στη γαλλική τηλεόραση «FranceTV».
Το δικαστήριο δικαίωσε τον 48χρονο Γάλλο, ο οποίος ισχυρίζεται στην μηνυτήρια αναφορά του ότι η «αργή κατάβαση στην κόλαση» τον ανάγκασε να φύγει από την εταιρεία και κατηγόρησε τους εργοδότες του για την απομάκρυνσή του.
Διαμόρφωνε το tablet του CEO και συνόδευε τους εμπόρους στο σπίτι του αφεντικού
Τα βαρετά καθήκοντα που του ανατέθηκαν όταν έχασε έναν σημαντικό πελάτη ήταν η διαμόρφωση του tablet του CEO και η συνοδεία των εμπόρων στο σπίτι του αφεντικού του.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι υπήρξε πράγματι σχέση μεταξύ της «επιδείνωσης της υγείας του» και των εργασιακών αλλαγών στα καθήκοντά του.
Από την πλευρά της, η εταιρεία αρωμάτων υποστήριξε ότι ο κύριος Ντενάρ δεν ενημέρωσε την εταιρεία για την απίστευτη βαρεμάρα από την οποία υπέφερε.
Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι την εμπειρία του Γάλλου Ντενάρ βιώνει το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού στη Γαλλία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».
Ο Ζαν Κλοντ Ντελζέν, η εταιρεία του οποίου «Technologia» ειδικεύεται στην ανάλυση κινδύνου των εργαζομένων, δήλωσε ότι το «bore-out» συμβαίνει όταν οι εργαζόμενοι φοβούνται να διεκδικήσουν μία νέα δουλειά και κολλάνε σε αυτό που κάνουν παρά το γεγονός ότι δεν τους προσφέρει καμία ικανοποίηση.