Η φρικτή εικόνα ενός άνδρας με βαριά τραύματα, σε ημικωματώδη κατάσταση, κάνει από το πρωί της Πέμπτης το γύρο του διαδικτύου, μαζί με την τραγική ιστορία του. Λεπτομέρεια: Τόσο οι «συγκλονιστικές» εικόνες όσο και η «απίθανη» περιπέτειά του είναι, όπως όλα δείχνουν, fake news…
Την είδε το αγόρι της χωρίς… μακιγιάζ και την χώρισε αμέσως!
Σύμφωνα με τα εκατοντάδες ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, που έπεσαν στην παγίδα και αναπαρήγαγαν την «είδηση», ο «άτυχος» άνδρας δήθεν εντοπίστηκε σε φωλιά αρκούδας κάπου στην Τούβα της Σιβηρίας, κοντά στα σύνορα με τη Μογγολία, από κυνηγούς που περνούσαν από το σημείο.
Βίντεο που μεταδόθηκε έδειχνε το «θύμα» με βαθιές πληγές σε όλο του το σώμα, το οποίο φαινόταν να έχει περιέλθει σε κατάσταση σήψης. Κατά τα «ρεπορτάζ», πριν από ένα μήνα δέχθηκε επίθεση από αρκούδα και στη συνέχεια το άγριο ζώο τον έσυρε στη φωλιά του αλλά δεν τον έφαγε γιατί περίμενε να πεινάσει (!) ενώ ο ίδιος υποτίθεται πως αποκάλυψε ότι όλο αυτό το διάστημα κρατήθηκε στη ζωή πίνοντας τα ούρα του…
Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο ίδιος άνδρας με τις ίδιες εικόνες είχε απασχολήσει ξανά παλαιότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μια άλλη ιστορία να τον συνοδεύει: Τότε τα «ρεπορτάζ» ανέφεραν πως το όνομά του ήταν «Αλεξάντερ» και δήθεν είχε βρεθεί στο Σότσι, μέσα σε φέρετρο, το οποίο είχε «ξεπλύνει» έντονη νεροποντή.
Κάποια από τα δημοσιεύματα, βέβαια, υπογράμμισαν πως το υποτιθέμενο περιστατικό με την αρκούδα δεν επιβεβαιωνόταν από τις τοπικές Αρχές. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με την άλλη εκδοχή που είχε προηγηθεί.
Εξάλλου, υπήρχαν ενδείξεις πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην όλη ιστορία. Χρήστες του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης Pikabu (σ.σ. κάτι αντίστοιχο του Reddit), όπου αναρτήθηκε το βίντεο, σχολίασαν πως τα δόντια του «θύματος» ήταν αδικαιολόγητα λευκά και η φωνή του ακουγόταν όπως ενός υγιούς ανθρώπου…
Η ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων SochiStream αναφέρει πως κατάφερε να διαλευκάνει την υπόθεση, απευθυνόμενη σε έναν ειδικό, ο οποίος απεφάνθη πως υπάρχουν σαφείς ενδείξες ότι το βίντεο είναι ψεύτικο.
Οπως είπε, ο «Αλέξανδρος» ήταν πιθανότατα μια δοκιμή για κανάλια που αναπαράγουν viral βίντεο, κάτι που σίγουρα φαίνεται να έχει περισσότερη βάση από την κυριολεκτικά απίστευτη ιστορία του Ρώσου άνδρα.
Πηγή: RT