Το σάιτ ονομάζεται Ashley Madison και πάει τόσο καλά που ετοιμάζεται να κάνει την είσοδο του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγορές θα μπορούσε να προσελκύσει ακόμα και 200 εκατ. δολάρια που θα έκαναν την επιχείρηση ακόμα μεγαλύτερη.
Το Ashley Madison είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σάιτ γνωριμιών, πίσω από το Match.com. Λανσαρίστηκε στην αγορά το 2001 και έχει πάνω από 36 εκατ. μέλη σε 46 χωρες.
"Έχουμε μεγάλη αύξηση πελατών από τον εβραϊκό κόσμο, έχουμε παντρεμένες πελάτισσες από την Ινδία και την Ασία. Από την Λατινική Αμερική, ισχυρή αύξηση έχει στην Βραζιλία, με πρώτο το Σάο Πάολο, ενώ αυξάνονται οι συμμετοχές και από το Μεξικό", σημειώνει στον Business Insider ο Noel Biderman, CEO της Αvid Life Media που κατέχει την Ashley Madison και κάποια ακόμα dating websites.
Το 2014, το σάιτ είχε έσοδα 115 εκατ. δολαρίων τετραπλάσια από αυτά του 2009, ενώ αναμένεται να φτάσουν τα 150 εκατ. δολάρια έως το 2016, αφού αυξάνονται οι συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου.
"Δεν βλέπω την όρεξη για απιστία να μειώνεται", αναφέρει ο Biderman .
"Οι γυναίκες γίνονται όλο και πιο ίσες με τους άνδρες, παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι 20-30 χρόνια πριν και πλέον έχουν περισσότερη διάθεση για… επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ και οι οικονομικές συνθήκες για τις ίδιες είναι καλύτερες. Βγάζουν περισσότερα χρήματα και έχουν περισσότερες επιλογές", σημειώνει.
Το Ashley Madison "χρεώνει" μόνο τους άνδρες μέλη του, που αντιστοιχούν στο 70% των μελών του, με σκοπό να βρουν μία παντρεμένη γυναίκα για να βγουν ραντεβού μαζί της.
Η εγγραφή είναι δωρεάν αλλά για να αρχίσει να συναντά κάποιος άλλους ανθρώπους, πρέπει να αγοράσει κάποια "credits".
Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από το ένα credit και φτάνει σε πακέτο των 100 για 49 δολάρια και σε πακέτο των 1000 για 275 δολάρια. Μάλιστα το ακριβό πακέτο credits των 275 δολαρίων ονομάζεται "affair guarantee" package αφού εγγυάται τον εξωσυζυγικό δεσμό.
Το σάιτ δεν χρεώνει τις γυναίκες αλλά πρέπει να πληρώσουν 17 δολάρια για να διαγράψουν το προφίλ τους.
Έως το 2020 το 50%-60% οι πελάτες του Ashley Madison θα είναι από την Ασία. Η Ιαπωνία που έχει πολύ χαμηλότερο δείκτη διαζυγίων από τις ΗΠΑ με 2 διαζύγια στους 1.000 κατοίκους είναι η πλέον αναπτυσσόμενη αγορά.
Πριν από λίγο καιρό η Νότια Κορέα ακύρωσε νόμο που τιμωρούσε με φυλάκιση την μοιχεία, έτσι η Ashley Madison αναπτύσσεται ταχύτατα και στην συγκεκριμένη χώρα.
Η Ashley Madison προσπάθησε να μπει στο χρηματιστήριο του Τορόντο αλλά απέτυχε λόγο της έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Τώρα η εταιρεία έρχεται και στην Ευρώπη, ενώ ετοιμάζεται για είσοδο και το χρηματιστήριο του Λονδίνο.
"Είμαστε μοναδικοί. Οι άνθρωποι είναι άπιστοι και βοηθάμε τους ανθρώπους πως να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλο", αναφέρει ο Biderman.
"Οι άνθρωποι δεν ρωτούν γιατί να επενδύσουν στα McDonald's που πουλούν ανθυγιεινό φαγητό ή γιατί διαφημίζονται εταιρείες που δεν συμφωνούν μαζί τους", τονίζει.
Όσο περισσότερο αποκτούν εξουσία οι γυναίκες, και όσο ακυρώνονται νόμοι για την μυχεία, τόσο και θα αυξάνονται οι άνθρωποι που θέλου να επενδύσουν σε εμάς, αναφέρει.
"Η αγορά που απευθυνόμαστε συνεχώς μεγαλώνει και βασίζεται στην φύση του ανθρώπου για απάτη και περιλαμβάνει από προέδρους, βασιλιάδες, αθλητές, ηθοποιούς και γείτονες έως και συνεργάτες", λέει ο Biderman.
Διαβάστε επίσης:
Έρωτες δεύτερης ευκαιρίας: Τι είναι και πότε τους προτιμάμε;
Θέμα γονιδίων η… απιστία των γυναικών!
Μία στις δύο γυναίκες προσποιείται οργασμό γιατί φοβάται το κέρατο