ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ματωμένο κόκκινο φεγγάρι: Μύθοι, δοξασίες και προφητείες για τη Δευτέρα Παρουσία

Οργιάζουν οι δοξασίες για την αστρονομική «σύμπτωση» των τεσσάρων «ματωμένων» φεγγαριών με τους ειδικούς να αδημονούν να καταγράψουν το γεγονός και τους προφήτες να υποστηρίζουν ότι έρχεται η… Δευτέρα Παρουσία.

 

 

 

 
Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης ξεκινά αύριο με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να έχουν κατακλυστεί με άρθρα και αναλύσεις για το «τέλος του κόσμου». Η «Τετράδα» είναι ένα αστρονομικό φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται μία φορά κάθε 500 χρόνια, αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις, ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι. Το πρώτο «ματωμένο» φεγγάρι ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και το τελευταίο θα εμφανιστεί στον ουρανό τον Οκτώβριο του 2015. Σύμφωνα με τους ειδικούς το φεγγάρι θα κοκκινίσει ξανά και θα είναι ορατό από τη Γη στις 28 Σεπτεμβρίου, ήτοι σε ένα μήνα από σήμερα.
 
Τις τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις που προκαλούνται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και το φως του Ηλιου διαθλάται, προσδίδοντας στο φεγγάρι ζωηρό κόκκινο χρώμα, σαν αίμα, σχολιάζει ένας Τεξανός πάστορας, γνωστός ως τηλευαγγελιστής στις ΗΠΑ. Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η «Τετράδα» έχει σημάδια Δευτέρας Παρουσίας:«Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει». Αλλά και για πολλούς Χριστιανούς, το «ματωμένο» φεγγάρι θεωρείται ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας.
 
Σε κάποιο σημείο, η Παλαιά Διαθήκη γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το Φεγγάρι σε αίμα πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πιο πρόσφατη «Τετράδα» ήταν αυτή που καταγράφηκε το 1967, την περίοδο με τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών.
 
Όσον αφορά το τι θα μπορούμε να δούμε εμείς στην Ελλάδα: Η ολική σεληνιακή έκλειψη την Τρίτη δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας, ενώ θα έχει προηγηθεί η προσέγγιση του Άρη στο κοντινότερο σημείο από τον πλανήτη μας εδώ και χρόνια, κάτι που θα είναι ορατό από την Ελλάδα.
 
Απόψε (τυπικά το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδος) θα υπάρχει πανσέληνος που λέγεται και «Πασχαλινή», καθώς είναι η πρώτη πανσέληνος μετά την εαρινή ισημερία. Η ημερομηνία της συγκεκριμένου πανσελήνου χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον καθορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα, που γι’ αυτό είναι κινητή γιορτή. Φέτος, τόσο η Γρηγοριανή Πασχαλινή πανσέληνος, όσο και η Ιουλιανή Πασχαλινή πανσέληνος, πέφτουν μέσα στην ίδια εβδομάδα, οπότε υπάρχει κοινός εορτασμός του Πάσχα των Ορθοδόξων και των Καθολικών Χριστιανών στις 20 Απριλίου.
 
Η ολική εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό. Το φαινόμενο θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί ώρα Ελλάδος της Τρίτης. Θα ακολουθήσουν άλλες εκλείψεις της Σελήνης στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015.
 
Στο μεταξύ, λίγες ώρες νωρίτερα από την σεληνιακή έκλειψη, περίπου στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ο Άρης θα φθάσει σε απόσταση περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη (έναντι 150 εκατ. χλμ. που είναι η απόσταση Γης – Ήλιου) και απόψε το βράδυ θα φαίνεται τόσο φωτεινός όσο ο Σείριος, το λαμπρότερο άστρο του ουρανού. Θα είναι η κοντινότερη προσέγγιση του «κόκκινου» πλανήτη μετά το 2008, αν και πιο παλιά, το 2003, είχε πλησιάσει τη Γη ακόμη πιο κοντά, στα 55,7 εκατ. χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Space.com.
 
Ο Άρης είχε βρεθεί σε αντίθεση με τον Ήλιο στις 8 Απριλίου (δηλαδή είχε υπάρξει ευθυγράμμιση Άρη – Γης – Ήλιου), κάτι που συμβαίνει κάθε 26 μήνες. Τα δύο αστρονομικά φαινόμενα – ευθυγράμμιση πλανητών και προσέγγιση- θα είχαν συμβεί την ίδια ημέρα και όχι με χρονική διαφορά περίπου μιας εβδομάδας, αν οι τροχιές των πλανητών περί τον Ήλιο ήταν τελείως σφαιρικές και όχι ελαφρώς ελλειπτικές.
 
Για τους φίλους του ουρανού, στις 9 το βράδυ απόψε ώρα Ελλάδος, το φεγγάρι, λίγο πριν την έκλειψή του, θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του πολύ φωτεινού Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα σχηματίσουν ένα ωραίο φωτεινό «ντουέτο» – εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.

πΗΓΉ: pronews.gr

Διαβάστε επίσης: