Γόνος εύπορης οικογένειας, λαντζέρης, ζιγκολό, ηθοποιός και φυσικά… Σεΐχης…
Όλα αυτά για έναν άντρα με γοητευτικό βλέμμα και πολύ… μπριγιαντίνη
στα μαλλιά!
Έναν άντρα που έζησε μόνο 31 χρονιά, αλλά, σχεδόν έναν αιώνα μετά, το όνομά του είναι συνώνυμο της αρσενικής γοητείας.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι γυναίκες αυτοκτονούσαν στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του…
Γιατί, ο Ροδόλφο Βαλεντίνο ήταν -και πάντα θα είναι- συνώνυμο του έρωτα…
Το πραγματικό του όνομα ήταν Ροδόλφος Γκουλιέλμι και γεννήθηκε στη Ιταλία, σε μία ευκατάστατη οικογένεια.
Είχε σπουδάσει Γεωπονία, όμως εκείνος ενδιαφερόταν περισσότερο για την… καλή ζωή.
Διασκέδαση και γυναίκες… Μια άσωτη ζωή, που υποχρέωσε την μητέρα του να του δώσει 4.000 δολάρια και να τον στείλει στην Αμερική να βρει μόνος την τύχη του…
Τα χρήματα αυτά έκαναν πολύ γρήγορα «φτερά», καθώς ο Ροδόλφο συνέχισε τη ζωή της Ιταλίας. Όταν λοιπόν έμεινε χωρίς καθόλου χρήματα, άρχισε να πλένει πιάτα σε ένα ελληνικό μαγαζί, ενώ παράλληλα έκανε μεροκάματα ως κηπουρός.
Αυτή δεν ήταν ζωή για εκείνον και πολύ γρήγορα κατάλαβε πως έπρεπε να χρησιμοποιήσει το βασικό όπλο του. Την γοητεία του…
Κάπως έτσι βρέθηκε, ως ζιγκολό, να συνοδεύει πλούσιες κυρίες. Μάλιστα, μία από τις πελάτισσές του πυροβόλησε τον σύζυγό της, για χάρη του Βαλεντίνο.
Τελικά, μετά από άλλες 15 παρόμοιες συμμετοχές, του γίνεται πρόταση να παίξει στο έργο «Τέσσερις Ιππότες της Αποκάλυψης», με την οποία έγινε πλέον γνωστός στο γυναικείο κυρίως κοινό.
Το επόμενο βήμα ήταν ο κινηματογράφος, στον οποίο δοκίμασε την τύχη του, μετά από προτροπή ενός φίλου του. Τότε άλλαξε το επώνυμό του από Γκουλιέλμι σε Βαλεντίνο και σύχναζε σε στέκια σκηνοθετών, ηθοποιών, παραγωγών, εκλιπαρώντας για μια ευκαιρία. Για άλλη μια φορά τις πόρτες άνοιξε η γοητεία του, καθώς η ηθοποιός Μέη Μάρει, ήταν εκείνη που του έδωσε μια θέση –ως κομπάρσου- σε μια ταινία…
Η μεγάλη επιτυχία της καριέρας του ήταν η ταινία του Τζορτζ Μέλντφορντ «Ο σεΐχης», που έκανε πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου του 1921.
Ο μεγάλος σταρ Ροδόλφο Βαλεντίνο είχε πλέον κατακτήσει την κορυφή…
Οι γυναίκες πάθαιναν υστερία μόνο και μόνο με την εικόνα του, ενώ οι άντρες προσπαθούσαν να τον μιμηθούν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πωλήσεις μπριγιαντίνης εκτοξεύτηκαν, καθώς εκείνος τη χρησιμοποιούσε στα μαλλιά του, ενώ όταν ανακοίνωσε ότι θα άφηνε μούσι, οι κουρείς στις ΗΠΑ κήρυξαν απεργία λέγοντας ότι θα έχαναν σχεδόν όλους τους πελάτες τους, που σίγουρα θα τον μιμούνταν. Δόξα, χρήματα και φυσικά η άσωτη ζωή που είχε για λίγα χρόνια αφήσει…
Για να εμφανιστεί δημόσια χρειαζόταν η Αστυνομία για να τον γλιτώσει από τις θαυμάστριές του, ενώ εκείνος ξόδευε συνεχώς τα χρήματα του… Είχε αποκτήσει μια τεράστια βίλα, την Γερακοφωλιά όπως την αποκαλούσε και αρκετά πολυτελή αυτοκίνητα…
Μέσα σε όλα αυτά και ένας γάμος, διάρκειας έξι ωρών με την χορεύτρια και ηθοποιό Τζιν Άχερ… Αμέσως μετά ξαναπαντρεύτηκε, την Νατάσα Ράμποβα, επειδή όμως το διαζύγιό του δεν είχε εκδοθεί, κατηγορήθηκε για διγαμία…
Τελικά και ο δεύτερος γάμος του απέτυχε…
Η έντονη ζωή, τα ξενύχτια και φυσικά οι γυναίκες απομάκρυναν τον Βαλεντίνο από εκείνο στο οποίο όφειλε όλα αυτά, Τον κινηματογράφο.
Η καριέρα του άρχισε να φθείρεται, καθώς οι απαιτήσεις του ήταν εξωφρενικές και οι παραγωγοί άρχισαν να του κλείνουν τις πόρτες.
Παρά το γεγονός πως σύντομα άρχισε και πάλι να γίνεται δεκτός στα κινηματογραφικά πλατό, το δεύτερο διαζύγιό του τον είχε καταστρέψει…
Ο αγαπημένος όλων των γυναικών, πίστευε ότι δεν τον αγαπούν οι γυναίκες…
Σιγά σιγά άρχισε να βυθίζεται σε κατάθλιψη, ενώ και ο Τύπος άρχισε να γίνεται εχθρικός απέναντί του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πολλά δημοσιεύματα της εποχής άφηναν υπόνοιες ότι ήταν ομοφυλόφιλος.
Όλα αυτά μέχρι το 1926…
Βρισκόταν στην Νέα Υόρκη όταν μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο με γαστρικό έλκος και τελικά κατέληξε λίγες ώρες μετά, σε ηλικία 31 ετών…
Την κηδεία του παρακολούθησαν περισσότερα από 80.000 άτομα, ενώ λέγεται ότι τρεις θαυμάστριες του αυτοκτόνησαν μπροστά στη φωτογραφία του.
Ο Ροδόλφο Βαλεντίνο μπορεί να έφυγε νωρίς, πρόλαβε όμως να αφήσει την υπογραφή του ανεξίτηλη στο χώρο της έβδομης Τέχνης…
Και σήμερα, 90 χρόνια μετά το θάνατό του, το όνομά του αναφέρεται ως συνώνυμο της γοητείας…