Τι σέρβιρε το μοιραίο βράδυ η κουζίνα του υπερπολυτελούς πλοίου; Διαβάστε το μενού.
Το τεράστιο πλοίο βρισκόταν στον βόρειο Ατλαντικό με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη, το βράδυ της 14ης Απριλίου του 1912. Μετέφερε 1500 ψυχές προς το Νέο Κόσμο. Ο Τιτανικός ήταν ο καθρέπτης της δυτικής κοινωνίας στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Οι φτωχοί βρισκόντουσαν στοιβαγμένοι στα υπόγεια του πλοίου, και απαγορευόταν να κυκλοφορήσουν στην Α θέση. Οι πιο πλούσιοι απολάμβαναν τη χλιδή και την πολυτέλεια του υπερπολυτελούς πλοίου. Όλοι περίμεναν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους στις ΗΠΑ.
Το μοιραίο βράδυ που το πλοίο συγκρούστηκε με το παγόβουνο και κόπηκε από τα ύφαλα και κάτω σαν βούτυρο, οι επιβάτες της πρώτης θέσης απολάμβαναν ένα θεσπέσιο μενού που είχαν ετοιμάσει οι σεφ. Οι επιβάτες των άλλων θέσεων έτρωγαν στις κουκέτες τους.
Το μενού βρέθηκε στην τσέπη ενός άνδρα που σώθηκε όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε. Ο Abraham Lincoln Salomon, είχε το απόκομμα του μενού το οποίο μάλιστα βγήκε σε δημοπρασία τις προηγούμενες ημέρες και πωλήθηκε προς 88.000 δολάρια.
Οι επιβάτες της Α θέσης το μοιραίο εκείνο βράδυ είχαν να επιλέξουν για να φάνε τα εξής:
- Fillet of Brill (φιλέτο αστακού με σάλτσα αστακού και διάφορα λαχανικά)
- Εgg a l'argenteuil (τηγανητά αυγά με σος από σπαράγγια)
- Chicken ala Merylant (τηγανητό στήθος κοτόπουλου με σως κρέμας και βουτυρόγαλα)
- Corned Beef
- Vegetables (λαχανικά)
- Dumblings (μπουκίτσες ζύμης, γεμιστές)
- Μπορούσαν επίσης να επιλέξουν φαγητό της ώρας όπως:
- Grill Mutton Chops (παιδάκια στη σχάρα)
- Mashed fried (τηγανητός πουρές)
- Baked Jacket potatoes
Ενώ υπήρχε και τεράστιος μπουφές όπου μπορούσαν να σερβιριστούν οι επιβάτες και να επιλέξουν από : Σολομό με μαγιονέζα, γλώσσα μοσχαριού, Νορβηγικές αντσούγιες, διάφορες πίτες γεμιστές με μοσχαρίσιο κρέας, ζαμπόν και τυριά.
Και φυσικά όλα αυτά να τα συνοδεύσουν με γνήσια παγωμένη μπύρα από το Μόναχο.