Θεωρίες συνωμοσίας έκαναν την εμφάνισή τους και ο πανικός αρχίζει να δείχνει τα πρώτα του σημάδια στην Καλιφόρνια, καθώς πληθαίνουν οι φήμες για πολύ μεγάλο σεισμό.
H πτήση αεροσκάφους της NASA στην Καλιφόρνια και μάλιστα πάνω απ’ το σεισμογενές ρήγμα του Αγίου Ανδρέα ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν θεωρίες για μεγάλο σεισμό, καθώς όπως λένε χρήστες του Διαδικτύου, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος κάτι ξέρει, αλλά δεν το ανακοινώνει.
H εμφάνιση του αεροσκάφους NASA817, μοντέλου Douglas DC-8 στον ουρανό της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα προξένησε έντονες υποψίες σε ορισμένους χρήστες του Ίντερνετ, που κατέφυγαν σε ειδικούς ιστότοπους καταγραφής πορείας πτήσεων για να ανακαλύψουν ότι το αεροπλάνο πετούσε κοντά στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.
Οι πολλές διελεύσεις του αεροσκάφους πάνω από το μήκους 1.200 ρήγμα που εκτείνεται μεταξύ δύο μεγάλων τεκτονικών πλακών και πολλοί αναμένουν ότι θα δώσει έναν μεγάλο σεισμό, καταστροφικό για τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, ενέτεινε τους φόβους ορισμένων συνωμοσιολόγων, μ’ έναν γνωστό YouTuber, τον Τάιλερ Γκλόκνερ του δικτύου “secureteam10” να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κρύβει η NASA ανησυχητικές πληροφορίες για μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Καλιφόρνια μετά τους δύο πρόσφατους σεισμούς εντάσεως περίπου 7 Ρίχτερ στην περιοχή, που προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές.
Σχολιάζοντας το βίντεο του Γκλόκνερ ένας χρήστης υποστήριξε ότι η NASA παρακολουθεί το ρήγμα για να δει αν οι πρόσφατοι σεισμοί προκάλεσαν αλλαγές, για τις οποίες θα πρέπει να ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι οι Αρχές προσπαθούν να μαντέψουν πότε θα χτυπήσει ο επόμενος μεγάλος σεισμός. Η ίδια η NASA πάντως, δεν σχολίασε μέχρι στιγμής για ποιο λόγο το αεροσκάφος της πετούσε πάνω από την εν λόγω περιοχή.
Low flying plane over Altadena and Southern California today. It just passed along the foothills a few minutes ago. We have been told the plane belongs to NASA.
Plane is a DC-8 with a call sign of NASA817#LASD #altadena #NASA pic.twitter.com/CBqDR4WW7T
— Deputy Dan Paige (@LasdDan) 23 Ιουλίου 2019