ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Από που θα προκύψουν οι 6.500 απολύσεις.

mitsotakis-xristofilopoulou-fosphotos2

Μέχρι τη Δευτέρα 4 Αυγούστου καλείται, ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, να έχει έτοιμες τις προτάσεις του, για τον νέο τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων, καθώς αλλαγές προς το βέλτιστο, ζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξιολόγηση, με αιχμή το 15%, ήταν το βασικό θέμα που συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ευ. Χριστοφιλοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υποχρεωτικό αρνητικό ποσοστό 15% θα αλλάξει και το μήνυμα από τη συνάντηση είναι «ναι» στην αξιολόγηση, αλλά «όχι» στην ανασφάλεια και τον φόβο των δημοσίων υπαλλήλων. Οπως τονίζεται, η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο θα συντομεύσει τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου με το οποίο θα καθιερώνεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, που επρόκειτο να έρθει το 2015 και, τελικά, θα έρθει το φθινόπωρο.

Τι θα γίνει με τις 6.500 απολύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος, αναφορικά με τις 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους, ζήτησαν να υπάρξει μια καταμέτρηση όχι μόνο των υπαλλήλων με τα πλαστά πιστοποιητικά, αλλά και εκείνων που απομακρύνονται με προσωρινές διαταγές.

Στόχος είναι να ξαναμπεί στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα το ενδεχόμενο συνυπολογισμού τους στον αριθμό των 6.500 απολύσεων.