ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς για Κ. Μητσοτάκη: Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συγκινεί πλέον τους ευρωπαίους πολίτες που δεν αποφασίζουν πλέον με ευρωπαϊκά αλλά  εθνικά κριτήρια, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στο πολεμικό μουσείο.

Ο Αντ. Σαμαράς, αρχικά μίλησε για ισλαμοποίηση της Ευρώπης και τόνισε πως πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τις αξίες της ή θα μπει στην δίνη που λέγεται πολιτικη ορθότητα και δικαιωματισμός.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή στην πολιτική ολοκλήρωση. Δεύτερον η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στη δίνη της καταστροφικής ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίως δικαιωματισμός»,  είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν είναι λύση να φέρουμε μετανάστες και να κάνουν παιδιά για να πολιτογραφηθούν Ευρωπαίοι. Το θεωρώ εργαλειοποίηση και χυδαία εκμετάλλευση» σημείωσε

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός. «Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος» είπε, μιλώντας για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα είπε: «Η τελευταία δημόσια εμφάνισή μου ήταν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Είχα τότε πει: “Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα…
Και από την κοινωνία…”Επειδή  λοιπόν ο  πρωθυπουργός  δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος !»

Παράλληλα, έκανε λόγο για μετάλλαξη της παράταξης και αποϊδεολογικοποίηση, μιλώντας για στροφή προς ένα « φαντασιακό κέντρο» την ώρα που όλη η Ευρωπη στρέφεται προς τα δεξιά.

«Πώς μπορεί να λειτουργήσει  μια κεντρο-δεξιά παράταξη χωρίς τη Δεξιά, και με ένα κέντρο -“φάντασμα”, που ο καθένας το ορίζει όπως θέλει; Ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες παραγωγικές τάξεις, ποιες ομάδες εργαζομένων, θα υπηρετήσουμε τότε; Με βάση και την πρόσφατη εκλογική συμπεριφορά της κοινωνίας, ποιες πολιτικές συμμαχίες θα συνάψει,  αν χρειαστεί, η παράταξη, με ποιους, και  σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση;» τόνισε.

«Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη»
«Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη   περί αποιδεολογικοποίησης.

Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα.
Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του;».

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε παράλληλα ότι στις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έλαβε το χειρότερο ποσοστό αριθμού ψήφων σε εκλογές μετά την μεταπολίτευση.

«Η ιδεολογία της παράταξης στο περιθώριο»
«Το μοντέλο διακυβέρνησης  με την ιδεολογία της παράταξης στο περιθώριο, με το αποκαλούμενο επιτελικό κράτος των 63 μελών του υπουργικού συμβουλίου, με ανακυκλούμενους υπουργούς, -πάμπολλους και  πάντα αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς-  και με τους βουλευτές σχεδόν απαξιωμένους, είναι επιτυχημένο;» διερωτήθηκε για να συνεχίσει:

«Εάν ναι, γιατί λοιπόν αυτή η πολιτική μας εκδοχή  αποδοκιμάστηκε  από την κοινωνία; Και μάλιστα δίχως πολιτικό αντίπαλο, δίχως Τρόϊκα κι επιτήρηση,  και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής παντοδυναμίας».

«Να μειωθεί ο ΦΠΑ»
Αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για   ανυπαρξία ουσιαστικού ανταγωνισμού σε μεγάλο πεδίο της παραγωγικής δραστηριότητας, καρτελ και ολιγοπώλια φέρνοντας ως παράδειγμα, την ενέργεια, την τηλεφωνία, τα σούπερ-μάρκετ, ενώ σημείωσε ότι, αντιθέτως, σε πεδία υγιούς ανταγωνισμού και η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας αυξάνονται, και οι τιμές ποικίλλουν.
«Ο έλεγχος   των καρτέλ επιβάλλεται  για την αντιμετώπιση της  ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες είπε. Ακρίβεια παντού, στην στέγαση, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στην εκπαίδευση, στο νοικοκυριό συνολικά.  Οι φιλελεύθερες παρεμβάσεις δεν γίνονται με τις “μάχες του τελάρου”, “τα καλάθια”, τα “κουπόνια” , τα παρακάλια και την οριζόντια φορολόγηση . Γίνονται μόνο με σκληρή δουλειά, ουσιαστικό διάλογο για τις αιτίες με τους κατ’ εξοχήν ειδικούς της αγοράς. Και με μέτρα ουσίας. Οπως η μείωση του ΦΠΑ, που θυμίζω έγινε επί κυβερνήσεως 2012-2014, κόντρα στις απαιτήσεις της Τρόϊκα. Και πέτυχε» υπογράμμισε.

«Έχουμε πληθωρισμό κόστους κι όχι ζήτησης τόνισε ο Αντ. Σαμαράς.Το δημόσιο χρέος, σε απόλυτους αριθμούς, αυξάνεται. Και το νέο σύμφωνο σταθερότητας έχει ζητήματα. Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να αποφασίσει εάν θα μεταρρυθμίσει φιλελεύθερα την οικονομία της, αν θα την “ανοίξει” στη μεσαία τάξη ή αν θα αποδεχτούμε οριστικά ύπαρξη ολιγοπωλίων στην αγορά».