ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στην επιτροπή της Βουλής για την επιλογή Μυλόπουλου στην Αττικό Μετρό

Θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση προκάλεσε στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η επιλογή του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη να αναθέσει την προεδρία της Αττικό Μετρό στον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο.

Από όλες τις πτέρυγες διατυπώθηκαν έντονες ενστάσεις, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων επικαλέστηκαν τις υποθέσεις του κ. Μυλόπουλου που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη (27 τον αριθμό).

Από τη ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης ανέφερε ότι ο υπουργός επιμένει να διορίζει «φίλους», ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Μανιάτης είπε πως πρέπει να κάποια στιγμή να τελειώσει ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Περισσότερο οξύς ήταν ο Σπύρος Λυκούδης  από το Ποτάμι. «Μόνο για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας βρισκόμαστε σε μια απόσταση από τον τρόπο που ασκεί την πολιτική του ο κ. Μυλόπουλος», δήλωσε και υπενθύμισε ότι ο πρώην πρύτανης είχε εξαπολύσει αναίτιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ποταμιού, μιλώντας ακόμη και για κόμμα που έχει σχέση με τα νερά των υπονόμων.

«Είμαι καθηγητής υδραυλικής και ξέρω πως λειτουργούν τα κανάλια της αποχέτευσης», απάντησε ο Γιάννης Μυλόπουλος, εξοργίζοντας τόσο τον Σπύρο Λυκούδη, όσο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Δεν ντρέπεστε για την απάντηση αυτή; Δεν μπορεί να μην επηρεάζει τη κρίση μας ότι με την τοποθέτηση του καλύπτονται νομικές εκκρεμότητες όπως με το μουσείο Τεχνολογίας», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ «καθάρισε» έπειτα από σχετική νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Μυλόπουλου, ως προέδρου της Αττικό Μετρό, τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, κατά ψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Επικριτικός ήταν και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Υποδομών δεν θέλησε να πει το παραμικρό, με συνέπεια ο ίδιος – υπερασπιζόμενος τον εαυτό του – να πει ότι επιθέσεις που δέχεται έχουν σχέση με την κριτική που άσκησε στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Συμπληρωσε ακόμη, ότι 27 εισαγγελικές έρευνες μπήκαν στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία εις βάρος του.

«Πρύτανη της διαπλοκής και της λαμογιάς», τον αποκάλεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης  από τη Χρυσή Αυγή. «Δεν έχουμε να κάνουμε με σύζυγο ή συγγενή αλλά με τον πρύτανη που έφτιαχνε τουαλέτες με τα λεφτά του δημοσίου. Ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και όπως όλα τα λαμόγια σήμερα βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει ότι έκανε και στο ΑΠΘ και θα κάνει ταξιδάκια στην Κωνσταντινούπολη. Θα πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη να εξετάζει τα χαμάμ. Είναι πρύτανης στην διαπλοκή και στη λαμογιά. Εδινε 2.000 ευρώ μπόνους στον εαυτό του και i-phone στις γκόμενες».