Ο Γάλλος Πρόεδρος όμως ακολουθώντας τη γλώσσα της διπλωματίας δεν έδωσε ξεκάθαρη στήριξη στο ελληνικό αίτημα, ούτε όμως και το απέκλεισε. Ζήτησε να γίνει διάλογος, μίλησε για αλληλεγγύη και κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, η οποία όπως είπε ανήκει στην ευρωζώνη.
«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για ένα κοινό νόμισμα. Το νόμισμα αυτό δεν ανήκει σε μία χώρα ανήκει στο σύνολο της Ευρωζώνης. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλους ώστε αυτό το νόμισμα να είναι εγγυητής σταθερότητας έτσι ώστε να γίνεται αυτό σεβαστό από όλους. Πρέπει να τονίσουμε την έννοια του σεβασμού. Πρώτα από όλα σεβασμός της ψήφου του ελληνικού λαού. Αυτή η ψήφος σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή».
«Επίσης υπάρχει και ο σεβασμός των Ευρωπαϊκών κανόνων. Αυτό ισχύει για όλους φυσικά. Υπάρχουν δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Κυρίως στο επίπεδο των επικεφαλής των κρατών – μελών», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε:«Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψη μας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να καθορίσουμε μία μέθοδο και συγκεκριμένους στόχους. Η μέθοδος είναι ο διάλογος».
«Η Ελλάδα μέσω του Πρωθυπουργού της κάθε φορά επεσήμανε το γεγονός ότι είναι δεσμευμένη στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Επεσήμανε τη θέλησή της να μείνει στην Ευρωζώνη διότι εκεί ανήκει. Επιπλέον έχει εκφράσει την αποφασιστικότητά της να δώσει στην Ευρώπη την απαραίτητη συνοχή.
Συνεπώς, ο διάλογος μεταξύ Ελλάδος και ευρωπαίων εταίρων πρέπει να ενισχυθεί αλλά πρέπει να είναι διαφανής, πρέπει να είναι σε συνθήκες ειρήνης και πρέπει να εδραιώνει τη θέληση να πάμε μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος, να φτάσουμε σε μία κοινή συμφωνία. Με άλλα λόγια, ένας μηχανισμός, συγκεκριμένα μέσα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακρυπρόθεσμα», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.
Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε:
"Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, καθώς υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε νέα συμφωνία για τη στροφή στην ανάπτυξη και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την Γαλλία ξανά μπροστά, ως εγγυητή στην κοινή προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής".
"Έχουμε ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία" επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε χρόνο για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.
"Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά, αλλά κάποιοι δεν πλήρωσαν το μερτικό τους" είπε ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος πάταξη της φοροδιαφυγής. "Έχουμε βρει ανοιχτά ώτα στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε όλοι από κοινού για να δώσουμε ώθηση για να ξεπεράσει η Ευρώπη στο σύνολό της την κρίση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.