ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έσκασε βόμβα σε Ιταλία και Γαλλία: Γκρίλο, Λεπέν ζητούν δημοψηφίσματα για παραμονή στο ευρώ!

Ο χειρότερος φόβις της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και του Βερολίνου άρισε να γίνετια πραγματικότητα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και λέγεται "Εξαγωγή δημοψηφισμάτων". 

 

 

 
Ηδη στην Ιταλία ο ηγέτης του "Κινήματος 5 Αστέρων", Beppe Grillo ζήσησε δημοψήφισμακαι μάλιστα ε πιο προωθημένο ερώτημα: Να να αποφασίσει ο ιταλικός λαός αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη ή να πάει σε εθνικό νόμισμα.

"Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Τώρα οι Έλληνες αντιμετωπίζουν  ένα μέλλον με προοπτική. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία", δήλωσε ο Grillo, ενώ και στην Γαλλία η εικόνα είναι η ίδια με την Μαρί Λεπέν να δηλώνει ενθουσιασμένη από την νίκη του "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα και ετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στην κορυφή της προεκλογικής της ατζέντας.

Ο Beppe Grillo ανακοίνωσε ότι "πολύ σύντομα θα ζητήσει από το ιταλικό κοινοβούλιο να λάβει υπόψη  του την πρόταση για λαϊκή ετυμηγορία, μια πρόταση που βρίσκεται ακόμη στο προθάλαμο της Γερουσίας".
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δύναμη θα πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτών και όχι των τραπεζών, "η Ιταλία θα επιδιώξει να αποφασίσει ο λαός σχετικά με το ευρώ".
 
Και συνέχισε τις πύρηνες δηλώσες του λέγοντας: "Δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, είμαστε υπέρ της κυριαρχίας της κάθε χώρας να αποφασίζει για το νόμισμα, την οικονομία , τη γεωργία, τη χρηματοδότηση της χώρας  και να τα καθορίζει αυτά με την ψήφο του. Θέλουμε να έρθει η πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη".
 
«Όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη του λαού, εάν θέλουν, δηλαδή,  να ενταχθούν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», είπε.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού Μ.Ρέντσι (διαβάστε σχετικά εδώ) για στήριξη της Ελλάδας και το οποίο απεκρύβη από όλα τα ΜΜΕ!

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ματέο Ρέντσι στο tweeter: 
 
"Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.
 
Το πρώτο αφορά στην Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συζητήσεις πρέπει να δείξουν έναν οριστικό τρόπο λύσης του επείγοντος αυτού ζητήματος. 
 
Το δεύτερο, ακόμα πιο περίπλοκο, που δεν μπορεί όμως να καθυστερεί άλλον, είναι η οικοδόμηση της Ευρώπης. Για μήνες συζητούμε όχι μόνο για λιτότητα και μέτρα, αλλά και για ανάπτυξη, υποδομές, τις κοινές πολιτικές για τη μετανάστευση, την καινοτομία, το περιβάλλον.
 
Με μία λέξη: Πολιτική, όχι μόνο παραμέτρους της. Αξίες, όχι μόνο αριθμούς.
 
Αν σταθούμε ακίνητοι, φυλακισμένοι των κανονισμών και της γραφειοκρατίας, τότε η Ελλάδα έχει τελειώσει.
 
Η επανοικοδόμηση της Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη, μετά από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η σωστή στιγμή να το προσπαθήσουμε, όλοι μαζί. Η Ιταλία θα παίξει το ρόλο της".
 
Διαβάστε επίσης: