ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για θεσμική εκτροπή προειδοποιεί ο Μητσοτάκης

Για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και για «ευθεία απειλή της διάκρισης εξουσιών στη χώρα» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τόσο την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά των δικαστών όσο και τους χειρισμούς για την υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη. 

«Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα  Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί «τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν» ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές τους καλεί «να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».