Απάντηση σε όσους εντός και εκτός των τειχών της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για φλερτ στα όρια της συγκυβέρνησης μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή δίνουν "επισήμως" συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Ξεκαθαρίζουν ειδικότερα ότι μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε μια μόνο τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία Καραμανλή, το βράδυ της 15ης Ιουλίου, πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την κρίσιμη διαπραγμάτευση.
"Η χώρα βυθίζεται. Πρέπει να κάνεις το καθήκον σου", φέρεται να είπε ο κ. Καραμανλής στον κ. Τσίπρα.
Ο κ. Καραμανλής σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του, ήθελε ο λόγος του να λειτουργήσει ως αντίβαρο στις θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που εισηγούνταν στον πρωθυπουργό ρήξη με την Ευρώπη
Ο λόγος για τον οποίο ή πλευρά Καραμανλή δε δημοσιοποίησε την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία ήταν , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι δεν ήθελε να θεωρηθεί πως το έκανε για λόγους μικροπολιτικής, καθώς -όπως τονίζουν οι ίδιες πάντα πηγές- ο μοναδικός του γνώμονας ήταν το εθνικό συμφέρον, το οποίο ταυτίζει προφανώς με την παραμονή στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το τηλεφώνημα, καθώς δεχόταν πίεση από την πλευρά Λαφαζάνη και Κωνσταντοπουλου.
Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή διευκρινίζουν, πως ο πρώην υπουργός εξέφρασε προσωπικές απόψεις σχετικά με τον κ. Τσίπρα και τα περί διάσπασης στη ΝΔ.
Με τον τρόπο αυτό ή πλευρά Καραμανλή απαντά τόσο στους σαμαρικούς και τους τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων (Τζιτζικωστα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη) που τον κατηγορούν ότι στηρίζει τον Τσίπρα ή και ότι σχεδιάζει συγκυβέρνηση, αλλά και στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να παρουσιάζουν φλερτ προκειμένου να ενισχύσουν τον κ.Τσίπρα.
Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής λέει σε συνομιλητές του πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση και συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ασφαλιστικό, παρά μόνο στα εθνικά θέματα. Και ένα τέτοιο εθνικό θέμα φαίνεται πως θεωρεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, θέτοντας έτσι εμμέσως το ερώτημα στους υποστηρικτές του σκληρού δεξιού ροκ εάν δε θα έπρεπε να είχε υπάρξει αυτός ο δίαυλος, με κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.