Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στη σύνοδο του ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό.
Αφορμή αποτέλεσε η φράση της βουλευτού της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πως το νέο προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης για την καθαρή έξοδο και την επιστροφή στην πραγματικότητα, συγκρούεται με την πραγματικότητα.
Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είπε: «Η πραγματικότητα πάρα πολλές φορές είναι επίμονη και προσγειώνει τους πάντες. Και όπως τα τελευταία 24ωρα έχετε προσγειωθεί στην πραγματικότητα σε σχέση με τις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, διότι ακούσαμε ότι αρχηγός σας δεν θα είναι απόλυτος στη λύση η οποία προκρίνεται για το όνομα, και μια μετακίνηση, σας μιλάω ειλικρινώς, θα τη χαιρετίσουμε, τη μετακίνηση δηλαδή, προς τις πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, έτσι θα προσγειωθείτε και με το ζήτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος και της καθαρής εξόδου».
«Οι πάγιες θέσεις της ΝΔ εξεφράσθησαν για άλλη μια φορά με σαφήνεια στο ΕΛΚ και είναι αστείο να μιλάτε εσείς που καθιερώσατε διεθνώς λόγω της πολιτικής σας συμπεριφοράς τον όρο κωλοτούμπα» απάντησε η βουλευτής της ΝΔ.