Τους βουλευτές Γιώργο Αμυρά και Γιώργο Μαυρωτά όρισε το Ποτάμι ώστε να αναλάβουν τη συννενόηση με τα άλλα κόμματα για τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ήδη, οι δύο βουλευτές του Ποταμιού έχουν αρχίσει συνομιλίες με βουλευτές από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, και τους ζητούν να υπογράψουν την πρόταση μομφής που θα είναι υπερκομματική.
Από χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε ζητήσει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής, λέγοντας πως «θεωρούμε ότι η κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει συστηματικά το Σύνταγμα, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της».
Η στάση της Προέδρου της Βουλής τόσο για τη διαδικασία σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας όσο και στη Διάσκεψη των προέδρωνπροκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ δήλωσε «ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα κάνει αυτά, πρέπει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται σε Βουλή των 300, όχι των 30, των 50 ή των 80 βουλευτών».
«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει τον δικό της τρόπο, ο οποίος κρίνεται» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Διάσκεψη των προέδρων.
Διαβάστε επίσης: