ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετωπική» Σαμαρά-ΣΥΡΙΖΑ με «βαριές» κουβέντες

Επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το Σκοπιανό εξαπέλυσε από την Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ξεκαθάρισε ότι «με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!».

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας». «Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα», είπε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε: «Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο “μακεδόνες”… Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας “Μακεδόνων” και την αναγνώριση “Μακεδονικής γλώσσας” και την αναγνώριση “Μακεδονικής ταυτότητας”».

Ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξη μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων»

«Σε εικονική πραγματικότητα ζει ο Αντώνης Σαμαράς»  ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του για τον Αντώνη Σαμαρά ότι "δεν μπορεί να παραδεχτεί την καταστροφή που επέφερε στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας η κυβέρνησή του" και "δεν θέλει να παραδεχτεί πως η χώρα βγήκε οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο. Δεν θέλει να παραδεχτεί πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα πέτυχε μια εθνικά συμφέρουσα και βιώσιμη λύση".