ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα – Ξαναζούμε το ίδιο δράμα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, καλώντας την κυβέρνηση «να φύγει μια ώρα αρχύτερα».

 

 

«Πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά της ομιλίας σε μία προσωπική επιθεση εγκαλώντας τη ΝΔ γιατί στελέχη της προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, θα μας το απαγορεύσετε; θα μας φυτέψετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους.

Απορρίπτοντας τα περί ταύτισής του με τις θέσεις του ΔΝΤ που του καταλόγισε ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι ο ίδιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, «τα οποία δεν ταυτίζονται πια με τα δικά σας συμφέροντα και επιβάλλεται να φύγετε μία ώρα αρχύτερα».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του Πρωθυπουργού, σημείωσε ότι θα μείνει στην ιστορία «ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών».

Τόνισε ότι σήμερα θα έπρεπε να συζητούνταν η πρόταση της Ν.Δ. για Εξεταστική για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου «όχι μόνο γιατί την υποβάλαμε πρώτοι αλλά γιατί είναι και επίκαιρη».

«Θα υπερψηφίσετε την πρότασή μας; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό» πρόσθεσε.

Τον κάλεσε να απαντήσει για τα περί σχεδίου εξόδου από το ευρώ και αν ήταν σε γνώση του «όπως ισχυρίζονται οι υπουργοί του» κυρίως, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «είναι σημαντικό να μάθουμε αν το περσινό πάθημα σας έγινε μάθημα ή επαναλαμβάνετε τα ίδια» γιατί όπως σημειώνει η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν έγινε.

Υπογράμμισε πως «δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, για να χρησιμοποιήσω φράση του αγαπημένου σας Μαρξ».

Τον κατηγόρησε ότι έχει απωλέσει κάθε αξιοπρέπεια «με τους θεσμούς να μπαίνουν σε αεροπλάνα για να φύγουν από τη χώρα των υποκλοπών».

Του καταλόγισε ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό και στον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε τη διαρροή των WikiLeaks καθώς το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ήταν η ενίσχυση του ρόλου του ΔΝΤ. «Η δραματοποίηση της υποκλοπής πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους πιστωτές» σημείωσε.

Επιπλέον, επιτέθηκε στην κυβέρνηση καθώς «αντί να διαπραγματεύεται παίζει παιχνίδια επικοινωνίας», ενώ τη χαρακτήρισε κυβέρνηση λαϊκισμού και ψεύδους. 

«Η εικόνα μιας κυβέρνησης που αντιπολιτεύεται τον εαυτό της θα ήταν φαιδρή αν δεν συνάμα τόσο τραγική» συμπλήρωσε.