Επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιόδευσε.
Μιλώντας απόψε στο Αγρίνιο, σε ανοικτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματος, με αφορμή και το χθεσινό συμβάν στα Εξάρχεια, ανέφερε ότι άνδρες του λιμενικού με τη συνοδεία εισαγγελέα, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν και μαχαιρώθηκαν από μία ομάδα κουκουλοφόρων που θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι δικό τους άβατο. «Από εδώ, την Αιτωλοακαρνανία, τους λέω: ως εδώ, την επόμενη ημέρα των εκλογών να γνωρίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ξανά ασφαλείς, η αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει ελεύθερη τη δουλειά της, χωρίς ανοχή σε οργανώσεις που προσομοιάζουν πια με παρακρατικά σχήματα» τόνισε.
Ειδική αναφορά έκανε στο πανεπιστημιακό άσυλο, λέγοντας ότι «με τη Ν.Δ. το πανεπιστημιακό δεν τροποποιείται απλώς, δεν αλλάζει, αλλά καταργείται. Η Ν.Δ. θα παραδώσει τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν, στους καθηγητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους» σημείωσε. Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι η ανομία και η ανασφάλεια δεν περιορίζεται στα αστικά κέντρα αλλά έχει επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια και πως η παροχή ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για τη Ν.Δ., γιατί «δεν είναι δεξιά ή αριστερή, είναι αυτονόητη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου και προϋπόθεση της ελευθερίας».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Όπως είπε, «σε 50 μέρες έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές, όπου πηγαίνω αντιλαμβάνομαι και σας μεταφέρω την υπόγεια βοή: καιρός να ψηφίσουμε, καιρός να προχωρήσουμε, καιρός να πούμε στον κ. Τσίπρα "ως εδώ", αρκετά ταλαιπώρησες τη χώρα, καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι στα όσα βίωσαν, είπε ο κ. Μητσοτάκης κι επανέλαβε τον τετράλογο που «δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οι πολίτες: τα μεγάλα ψέματα, τους αβάστακτους φόρους, το δηλητήριο του διχασμού και τη Συμφωνία των Πρεσπών».