Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής και αναφέρθηκε στην Αθηναϊκή ριβιέρα, αλλά και τον ποδηλατόδρομο που θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο
«Η ποδηλασία στην πόλη είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση και για το λόγο αυτό εκπονείται για πρώτη φορά μια εθνική στρατηγική, προκειμένου να γίνει πράξη αυτό που συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες. Να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιούν ένα μέσο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον» επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι περιλαμβάνει σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που ξεκινούν από το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε δήμος ότι μπορεί να ενσωματώσει την ποδηλασία στον αστικό του ιστό.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για τον καινούργιο ποδηλατόδρομο που θα συνδέει τον Πειραιά με τη Βουλιαγμένη και τελικά μέχρι το Σούνιο.
Μητσοτάκης: Η πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι δεμένη με τη θάλασσα
Όπως τόνισε: «το έργο αυτό έχει μία ξεχωριστή σημασία γιατί σηματοδοτεί μία ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα», ένα έργο που πήρε – όπως είπε- τόσες δεκαετίες να υλοποιηθεί στην πράξη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον σημαντικός Έλληνα πολεοδόμο, Γιώργος Κανδύλης, ο οποίος μιλώντας το 1962 σε συνέδριο έλεγε: «Η πρωτεύουσα της Ελλάδος λόγω της γεωγραφικής θέσης της και της ταύτισης με την ξηρά είναι δεμένη με τη θάλασσα.
Αυτό το άνοιγμα γίνεται πράξη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι πρώτα υλοποιείται με μία σειρά δράσεις που αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι δήμοι. Και πρόσθεσε: «Γίνεται πράξη με το έργο του Ελληνικού, μία επένδυση που δεν αφορά μόνο τις δράσεις τις καινούργιες αλλά και με τη δημιουργία ενός πάρκου που θα είναι στραμμένο προς τη θάλασσα.
Αυτό που αποκαλούμε Αθηναϊκή ριβιέρα, 70 χλμ μετώπου προς τη θάλασσα, τα οποία αν θέλει κάποιος σήμερα να τα διανύσει υπάρχουν εμπόδια – υπάρχουν ιδιοκτησίες κλπ- και αυτά θα πρέπει να ξεπεραστούν με μία συνεκτική μελέτη και με τη συνεργασία των δήμων. Και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Ένα έργο που θα ενοποιήσει δημοτικές προσπάθειες και στη συνέχεια θα γίνει πιο συνεκτικό».
Η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μία χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Για αυτό και αποδίδουμε μεγάλη σημασία ως κυβέρνηση στις αστικές αναπλάσεις.
Π.χ. το ΟΑΚΑ – 1000 στρέμματα – θα εντάξουμε περί τα 40 εκατ. ευρώ στο ταμείο Ανάκαμψης για να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες, το Τατόι που είναι συνυφασμένο με την ελληνική ιστορία. Αντίστοιχης σημασίας είναι και το έργο για το οποίο μιλάμε σήμερα, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει κεντρική χρηματοδότηση και κεντρικό σχεδιασμό. Η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίσει με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα για ένα πράσινο μέλλον, ένα ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει στους πολίτες καλύτερες μέρες».