Σφοδρή επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την δημοσίευση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ηχογραφημένης συνομιλίας με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους. Η είδηση δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία», σημειώνει η ΝΔ και καταλήγει:
«Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτήν την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί σε ιστοσελίδα, ηχογραφημένος διάλογός του κ. Πολάκη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και ενώ είχε γνωστοποιηθεί ότι η ΤτΕ επρόκειτο να εξετάσει σε σύσκεψη, παρουσία στελεχών της Τράπεζας Αττικής, τους όρους και τα κριτήρια υπό τα οποία χορηγήθηκε δάνειο ύψους 100.000 ευρώ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Στη συνομιλία ο αναπληρωτής υπουργός καλούσε τον κ. Στουρνάρα η Τράπεζα της Ελλάδος να μην εξετάσει μόνο το δικό του δάνειο, αλλά και άλλες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων πολιτικών κομμάτων και προσώπων.