Τις χρόνιες και σοβαρές στρεβλώσεις που επικρατούν στην ΕΡΤ παραδέχθηκε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς στην Βουλή λέγοντας ότι υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι «με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας».
Η παραδοχή του υπουργού έγινε προκειμένου να υποστηρίξει τροπολογία που επιτρέπει την μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ – εφόσον το επιθυμούν – προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς όμως να αλλάξει η μισθολογική τους κατάσταση. Τι θα γίνει όμως εάν κανείς από τους υπεράριθμους υπαλλήλους της ΕΡΤ δεν ζητήσει μετάταξη; Θα δεχθεί η κυβέρνηση την διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης ή θα προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις;
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «σεβόμαστε τα χρήματα φορολογουμένων. Τα νέα οργανογράμματα είναι στη θέση τους και έχει διαπιστωθεί ότι θα μπορούσε κάποιο προσωπικό να απασχοληθεί σε άλλες υπηρεσίες. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το προσωπικό θα μπορούσε να απασχοληθεί αλλού».
Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις και υπαινιγμοί για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις. «Τα κριτήρια μεταφοράς προσωπικού είναι ασαφή και αφήνουν υπόνοιες για ρουσφέτια» υποστήριξε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου (ΝΔ) ενώ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε «η τροπολογία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό ή και μελλοντικό; Θα κάνουμε προσλήψεις στην ΕΡΤ και από την άλλη πόρτα θα μετατάσσονται».
Τέλος, ο κ. Αμυράς σχολίασε «από την στιγμή που παραδέχεστε ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό γιατί δίνεται εργασίες μοντάζ σε εξωτερικούς».