Ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το αυριανό του τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι προσδοκίες του για την συνάντηση είναι «πολύ μεγάλες».
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή τη δήλωση προσερχόμενος στη συνάντηση της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών. Με τη σειρά του, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ο Ζόραν Ζάεφ ευχήθηκε η αυριανή συνάντηση «να είναι επιτυχημένη».
Το ραντεβού των δύο πρωθυπουργών, που «κλείδωσε» το Σάββατο μετά την τριμερή συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς στο Σούνιο, είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης. Οι δυο πολιτικοί ηγέτες θα συναντηθούν, ωστόσο, και στο δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απόψε.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2018.
Οι προσωπικές συναντήσεις των δύο πολιτικών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πριν από λίγο καιρό ο Ζόραν Ζάεφ είχε πει σε δημοσιογράφους ότι σε περίπτωση που ενημερωθούν για συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα τότε οι διαπραγματεύσεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση.
newsbomb.gr