ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα συμπορευτεί με τον Λαφαζάνη!

"Καζάνι" που βράζει η Κουμουνδούρου μετά την αποχώρηση 24 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του πρώην συντρόφου Παναγιώτη Λαφαζάνη να φτιάξει μαζί τους νέο κόμμα με το όνομα «Λαϊκή Ενότητα» για να εκφράσει τις αντιμνημονιακές δυνάμεις στις εκλογές.

 

Στην παρούσα Βουλή η "Λαϊκή Ενότητα" θα είναι τρίτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη και ο επικεφαλής του κ.Λαφαζάνης μπορεί να πάρει τη δεύτερη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – αν δενκαρποφορήσει η προσπάθεια Μεϊμαράκη.

Οι πληροφορίες και οι φήμες για το ποιοι θα ενταχθούν στο νέο κόμμα και ποιοι θα στηρίξουν δημόσια τον Παναγιώτη Λαφαζάνη δίνουν και παίρνουν, με ένα ηχηρό όνομα να ακούγεται πολύ έντονα στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Πρόκειται για τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ο κ.Λαφαζάνης θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα τον στηρίξει .

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης, μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, στελέχη της κίνησης υποστήριζαν ότι την δημιουργία κόμματος θα στηρίξει «μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς, που σκεπάζει όλους εμάς τους υπολοίπους».

Στο νέο πολιτικό φορέα θα υπάρχει συντονιστική ομάδα που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις, με την Αριστερή Πλατφόρμα να αποτελεί τον πυρήνα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να έχει κεντρικό ρόλο, ως πρόεδρος του κόμματος. Πέραν των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας στο νέο κόμμα θα συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ προχωρημένες επαφές υπάρχουν με τον Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και τον Μανώλη Γλέζο.

Επίσης, στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος συμμετέχει ενεργά και η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ,όπως η ίδια ανέφερε με μια οργισμένη, εναντίον της κυβέρνησης, ανακοίνωση. «Οι κομμουνιστές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε πλέον καμία θέση στον νέο, μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Βαδίζουμε πλάι – πλάι με τους αριστερούς αγωνιστές του παλιού, προδομένου ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας μαζί τους με σκοπό το νέο αριστερό πολιτικό υποκείμενο να εκφράσει γνήσια, αταλάντευτα και μέχρι τέλος τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Επίσης, συζητήσεις γίνονται και με στελέχη κινήσεων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.).