Όπως σημειώνει, η εφημερίδα λίγες μόνο εβδομάδες μένουν προκειμένου να εξασφαλίσει η Ελλάδα μαι συμφωνία με τους δανειστές της και να προλάβει μια δημοσιονομική κατάρρευση και «όλα όσα έχει πει και έχει κάνει μοιάζουν σαν να ήταν υπολογισμένα για να "βαθύνουν" τη ρήξη με τους εταίρους της χώρας».
Από την απόφασή του συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ, στην τοποθέτηση του Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών, στη θέση που πήρε ανηφορικά με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία και στις εξαγγελίες των υπουργών του να μην προχωρήσουν σε βασικές μεταρρυθμίσεις, δείχνουν σύμφωνα με τι εφημερίδα πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, «έχει διάθεσή για σύγκρουση παρά για συμβιβασμούς με τους Ευρωπαίους».
Ωστόσο, σύμφωνα με τη WSJ, ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να υποχωρήσει πρώτη και τονίζει πως οι αγορές έχουν αποτυπώσει το αυξανόμενο ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη, με τις αποδόσεις των τριετών ελληνικών ομολόγων να εκτοξεύονται πάνω από το 17% και τις τραπεζικές μετοχές να καταρρέουν την Τετάρτη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι πως οι συμπεριφορές στην Ευρώπη, επίσης, σκληραίνουν, προειδοποιώντας πως ο νέος πρωθυπουργός θα κάνει ένα μεγάλο λάθος αν υπολογίσει ότι η Ευρωζώνη θα υποχωρήσει πρώτη στη μεταξύ τους σύγκρουση.
Σύμφωνα λοιπόν, με το δημοσίευμα είναι πιθανό στο μέλλον, η Ευρωζώνη να «θυσιάσει« την Ελλάδα για χάρη της Ισπανίας.
Κι αυτό γιατί αυτή τη στιγμή ο πιο αδιάλλακτος αντίπαλος της Ελλάδας δεν θα είναι η Γερμανία, όπως θα ήταν λογικό, αλλά η Ισπανία. Η Μαδρίτη έχει τονίσει πως οποιαδήποτε συμφωνία με τον Τσίπρα θα πρέπει να περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις και τις δεσμεύσεις που είχαν ζητηθεί και από τον Αντώνη Σαμαρά. Σε αντίθετη περίπτωση θα φανεί πως η διαπραγμάτευση ήταν νικηφόρα για την Ελλάδα και αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο Podemos. Ο Ραχόι εξακολουθεί να πιστεύει πως τα νούμερα που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η χώρα του με τη μείωση της ανεργίας και τα σημάδια ανάκαμψης, είναι το καλύτερο παράδειγμα για το ότι τα μέτρα λιτότητας φέρνουν αποτέλεσμα. Κάτω από αυτό το πρίσμα, σημειώνει η WSJ, η Ευρωζώνη μπορεί να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει την Ισπανία. Θα μπορούσε ο Τσίπρας να υπογράψει τις μεταρρυθμίσεις που είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς, διερωτάται η εφημερίδα και δίνει την απάντηση: «Αυτό δεν είναι πιθανό, ακόμη λιγότερο από τη στιγμή που ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά περίπου 30%, καθώς και το μπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων. Εντέλει, ο Τσίπρας μπορεί να κάνει ένα σοβαρό λάθος αν προσδοκά από την Ευρωζώνη να υποχωρήσει πρώτη».