Οι αντιδράσεις των εργαζομένων που στηρίζουν τον διοικητή του νοσοκομείου ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης. Στην ερώτησή της η Εύη Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ είχε προβλέψει νομοθετικά κατοχυρωμένη θητεία των διοικητών (σύμφωνα και με τη επιταγή του άρθρου 103 Συντ.) και αξιοκρατική (προ)επιλογή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια από ειδική επιτροπή (ν. 2889/2001, ν. 4052/2012).
Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη, ήταν αυτός που κατήργησε τη διαδικασία. Στη συνέχεια βέβαια οι «κακοί» δανειστές ανάγκασαν την Κυβέρνηση να επαναφέρει τις Επιτροπές Αξιολόγησης των υποψηφίων διοικητών.
Η βίαιη αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που απέβλεψε μόνο στο κομματικό όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως συνέπεια την διοικητική παράλυση των νοσοκομείων, υποστηρίζει η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ειδικά για τον διοικητή του Τζάνειου Νοσοκομείου τονίζει:
«Η παρουσία στη θέση του διοικητού του κου Παπαχρήστου, όπου είναι κοινά αποδεκτός, είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Επιπροσθέτως, έχει επιτύχει πλήρη εργασιακή ειρήνη και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς αναταράξεις προσφέροντας υψηλό επίπεδο περίθαλψης στον Πειραϊκό λαό. Δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες, δεν υπάρχουν φαινόμενα «εργασιακού αυτοματισμού» αφού όλοι πληρώνονται ανελλιπώς και στην ώρα τους».
Στο πλαίσιο αυτό ρωτά την ηγεσία του υπουργείου Υγεία πως αντικαθιστά τώρα διοικητές και αναπληρωτές διοικητές, που εσείς οι ίδιοι κρίνατε ικανούς τον Ιανουάριο του 2016, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2016;