ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Οφείλουμε να υπερασπιστούμε εκείνα που το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει

«Οφείλουμε ως ελληνικός και ως ευρωπαϊκός λαός να υπερασπιστούμε εκείνα που το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

 

 

 

«Λέμε προς κάθε κατεύθυνση, προς όλους τους γείτονες, τους εταίρους μας, αλλά και πέραν των εταίρων μας, στους γείτονες δίπλα, πέρα από το Αιγαίο, ότι είμαστε εδώ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να συμπορευτούμε, να μοιραστούμε μαζί τις δοκιμασίες και τα προβλήματα, προκειμένου να κτίσουμε μία ειρήνη, η οποία είναι προς όφελος όλων των κρατών και όλων των λαών.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, κατά διάρκεια του επίσημου γεύματος για τη σημερινή γιορτή της πολιούχου, Παναγίας Υπαπαντής.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «η σημερινή γιορτή σημαίνει ότι ο χριστιανισμός διδάσκει τη ειρήνη και την αγάπη, που είναι μία άλλη θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως την αξία του λαού μας και της πατρίδας μας». Όπως ανέφερε, «είμαστε λαός ειρηνικός, που ποτέ δεν έκανε πολέμους κατακτήσεων, σεβάστηκε την ειρήνη και την επεδίωξε με κάθε τρόπο».

«Αλλά είμαστε και ένας λαός, που μέσα από την ιστορία του, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια το πράξαμε, το πράττουμε και θα το πράξουμε», πρόσθεσε. «Η σημερινή γιορτή, όμως, σημαίνει ότι ο χριστιανισμός διδάσκει την ειρήνη και την αγάπη, που είναι μία άλλη θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κυρίως, όμως, την αξία του λαού μας και της πατρίδας μας», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Αλλά είναι σαφές, ότι οφείλουμε ως λαός όχι μόνο ως ελληνικός, αλλά και ως ευρωπαϊκός, να υπερασπιστούμε εκείνα που το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη», τόνισε για να συμπληρώσει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Ελλάδα, εκτός των άλλων, είναι και θεματοφύλακας και υπερασπιστής των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αυτό θα το πράξουμε. Καλούμε, λοιπόν, όλους να σεβαστούν αυτήν την έννοια της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου, τούτες τις ώρες, όπου οι λαοί πρέπει να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να αντιμετωπίσουν την κρίση. Καλούμε τον καθένα να αντιληφθεί αυτές τις έννοιες, τις οποίες ο πολιτισμός μας, η θρησκεία μας, αναδεικνύουν συνεχώς. Τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της ειρήνης, αυτά που θα καθοδηγούν τα βήματά μας και την πορεία μας ως Ελλήνων στο διηνεκές».