Κοντά στον Έλληνα παραγωγό κρασιού βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Κόρινθο, επισκεπτόμενος το Οινοποιείο Γκόφα στο Κούτσι Νεμέας.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο οινοποιείο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε τις δυνατότητες δημιουργίας εγχώριας τεχνογνωσίας στο πεδίο της βιομηχανικής παραγωγής εξοπλισμού για τις ανάγκες των παραγωγών κρασιού, ενώ εξήρε την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, μιλώντας με τους ανθρώπους του οινοποιείου. «Βασιζόμαστε σε σας να καλλιεργήσετε τη δική μας τεχνογνωσία σ’ αυτά», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Έχουν εξαιρετικό brand στο εξωτερικό, πολύ καλή σχέση αξίας – ποιότητας και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα «οικοσύστημα» γύρω από αυτό και να το συνδυάσουμε με το τουρισμό και τον πολιτισμό».
Ο Στέφανος Κασσελάκης έθιξε επίσης και το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συμμεριζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. «Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τις τράπεζες είναι μεγάλη κοροϊδία. Η διαφορά πιστώσεων – χρεώσεων στα επιτόκια είναι τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό», τόνισε.
Η περιοδεία συνεχίζεται. Τώρα βρίσκεται στο δημαρχείο Νεμέας για συνάντηση με φορείς.
Κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Νεμέας, ο κ. Κασσελάκης «διέκρινε τη δυνατότητα για έναν ζωντανό χώρο μελέτης, συμμετοχής, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη», σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης «επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται».
Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού». «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας», δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψής του.