Όσα απίστευτα συμβαίνουν εντός της ελληνικής επικράτειας γύρω από το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα δημοσιοποίησε Υπουργός ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από την αντιμετώπιση που έτυχε από ΜΚΟ και μάλιστα στην εκλογική του περιφέρεια.
- Γράφει ο Κώστας Αττίας
Την σοκαριστική αποκάλυψη πως δεν μπορεί να περάσει ούτε την πόρτα των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ή πιο γνωστά ως hot spot όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς την άδεια των ΜΚΟ έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ο Υπουργός είπε μάλιστα πως ζήτησε να
επισκεφτεί στρατόπεδο που έχει παραχωρηθεί για την στέγαση μεταναστών και προσφύγων αλλά στην ουσία του απαγορεύτηκε η είσοδος οπότε τώρα σκέφτεται αν πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματα που έχει ως διαχειριστής ενός χώρου που ανήκει στο ΥΠΕΘΑ.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός είπε:«Αυτή η δράση των Μη Κυβερνητικών
Οργανώσεων, που μερικές φορές φαίνεται μη ελέγξιμη, δυστυχώς οφείλεται στο ότι όταν προέκυψε το πρόβλημα, οι δομές του ελληνικού κράτους δεν είχαν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν, έτσι ώστε να χρήματα να πηγαίνουν κατευθείαν στις δομές του ελληνικού κράτους. Έτσι προέκυψαν οι ΜΚΟ, οι οποίες μπήκαν να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες και τώρα λειτουργούν κατά ένα τρόπο που δεν είναι και απολύτως γνωστός. Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι υπεύθυνος για τα περιουσιακά στοιχεία της Εθνικής Άμυνας που είναι τα στρατόπεδα. Υπάρχουν στρατόπεδα στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες, δομές φιλοξενίας ή κέντρα υποδοχής, στα οποία γίνονται εργασίες για τις οποίες δεν γνωρίζω τίποτα. Αν ζητήσω να πάω να μάθω, θα μου πουν “δεν είναι δική σου δουλειά είναι θέμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που εποπτεύει τις ΜΚΟ”. Και εκεί θα
έχουμε πρόβλημα. Ήδη, το ζήτησα στην εκλογική μου περιφέρεια την
Καβάλα και δεν μου άρεσε η απάντηση που πήρα. Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να μπω κάποια μέρα στο στρατόπεδο χωρίς να ζητήσω την άδεια κανενός, να δω τι γίνεται με το περιουσιακό στοιχείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φιλοξενεί. Επομένως, το ζητούμενο είναι περισσότερος έλεγχος και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει περισσότερος έλεγχος από εδώ και πέρα. Αλλά δεν είναι μόνο δική μας δουλειά».