ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολικές θερμοκρασίες…στη συνάντηση Βενιζέλου – Παπανδρέου.

Βενιζέλος-Παπανδρέου: Το ραντεβού της καχυποψίας [εικόνες & βίντεο]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 40 λεπτά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο». Είπε ότι έκαναν μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και, ειδικότερα, μία μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ’ όλους.

Ερωτηθείς, εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοιχτός και υπενθύμισε ότι αύριο επίκειται η συνάντησή του με τον κ. Σημίτη.

Τέλος, ερωτηθείς, αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, εάν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος της συνάντησης αλλά λίγο αργότερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημείωναν πως ο κ. Παπανδρέου «επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος». Επίσης ανέφεραν πως την πρότασή του για το μέλλον του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός θα τις αποστείλει και γραπτώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, επίσης, αναφέρεται ότι «στη συνάντηση, έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έγινε «αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση». Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου «επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές».

Υπογράμμισε επίσης ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους».